Ga naar Content
Vooraanzicht van een witte politieauto met blauwe en rode strepen, knipperende blauwe lichten op het dak en "Politie" op de voorkant geschreven. De auto staat stil en andere voertuigen zijn zichtbaar op de onscherpe achtergrond.
Noord-Holland

112-blog | Tankstation in Wognum overvallen • Drie beschietingen in een week op plein in Amsterdam

16 augustus 2024, 11.39 uur · Aangepast 17 augustus 2024, 15.19 uur
Door: Redactie · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Welkom in het NH Nieuwsblog van 16 augustus. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie. 

16 augustus 2024, 21.10 uur

Tankstation in Wognum overvallen

Twee personen hebben vanavond een gewapende overval gepleegd op een tankstation aan de Nieuweweg in Wognum. Het personeel werd met een voorwerp dat leek op een pistool bedreigd, maar niemand raakte gewond.

Met een minimale buit ging het duo er vandoor. De politie heeft later twee verdachten opgepakt, het gaat om minderjarige jongens. 

Overval op tankstation in Wognum - Foto: Inter Visual Studio

16 augustus 2024, 19.59 uur

Brand bij winkelcentrum Alkmaar

Er woedt een zeer grote brand in een winkel aan de Europaboulevard in Alkmaar. De Veiligheidsregio laat weten dat omliggende woningen ontruimd worden. Over eventuele slachtoffers is nog niks bekend.
 

16 augustus 2024, 17.40 uur

19-jarige Amsterdammer aangehouden in zaak Vlaardingse loodgieter

De politie heeft opnieuw een Amsterdammer opgepakt in het onderzoek naar het achterlaten van explosieven bij het huis van de overleden Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen. Het gaat dit keer om een 19-jarige man. 

16 augustus 2024, 17.33 uur

Brand en aanhouding bij Spar in Hoorn

Bij de Spar aan de Gouw in Hoorn is brand ontstaan en iemand aangehouden. Volgens de politie hebben de twee incidenten niets met elkaar te maken. Een verdachte is opgepakt na een melding van bedreiging met een vuurwapen, er wordt nu onderzocht of het daadwerkelijk om een vuurwapen gaat. 

Bij de brand is rook vrijgekomen, maar er zijn zover bekend geen slachtoffers gevallen. Het is extra druk in het gebied vanwege een kermis.

Brand/aanhouding Hoorn - Foto: Inter Visual Studio

16 augustus 2024, 16.09 uur

27-jarige opgepakt voor dodelijke steekpartij Amsterdam

De politie heeft een 27-jarige man aangehouden vanwege de dodelijke steekpartij op het Hoofddorpplein in Amsterdam vorige week. De verdachte werd gisteren opgepakt. 
 

16 augustus 2024, 13.40 uur

Nepagenten actief in Wervershoof

De politie waarschuwt, met name ouderen, voor nepagenten aan de deur in het West-Friese dorp Wervershoof. Daarover zijn deze week meerdere meldingen binnengekomen. De nepagenten hebben het op bankpassen, contant geld en sieraden gemunt van de bewoners die ze benaderen.

16 augustus 2024, 12.50 uur

Aanhouding in Johan Cruijff Arena aangehouden na ernstige mishandeling

De politie heeft gisteravond in de Johan Cruijff Arena een 20-jarige man uit de Bollenstreek aangehouden voor een ernstige mishandeling een paar uur eerder in het centrum. Daarbij werd een man knock-out geslagen.

16 augustus 2024, 11.37 uur

Voor derde keer in week tijd pand beschoten in Amsterdam-Noord

Afgelopen nacht is opnieuw een pand beschoten op het Waterlandplein in Amsterdam-Noord, schrijft AT5. Dit keer was een eetcafé doelwit, dat een nacht eerder ook al werd beschoten. Zondag- op maandagnacht werden er kogels afgevuurd op een naastgelegen vishandel. 

Foto: Inter Visual Studio