Ga naar Content

Ontsnapte 'Edammer' slang maakt het goed: "Hopen dat eigenaar zich nog meldt"

Het was flink schrikken vorige week in Edam toen een bewoner een grote ontsnapte rattenslang aantrof in zijn raamkozijn. Inmiddels is de slang een week in quarantaine in de Reptielenopvang Zwanenburg en hij maakt het goed. Rob Dumont van de opvang is niet verbaasd dat de slang ontsnapte: volgens hem zijn het echte Houdini's.

Ontsnapte 'Edammer' slang maakt het goed in quarantaine - NH Nieuws

Het is niet duidelijk waar de slang vandaan is ontsnapt. Het is wel een speciale, zegt Rob terwijl hij de slang achteloos in z'n handen houdt.  

"De meeste rattenslangen zijn rood of soms oranje met bruin, maar deze is grotendeels wit. Het is een soort die door liefhebbers veel gehouden wordt en daarom een bepaalde waarde heeft. We hopen daarom dat de eigenaar zich nog meldt."  

Tekst loopt door onder de foto's.

Hij vervolgt: "Hij gaat eerst in quarantaine, omdat wij niet weten wat het beest heeft uitgespookt in die tijd dat hij is ontsnapt. Mogelijk heeft hij parasieten bij zich of misschien wel een ziekte. Als hij gezond blijkt te zijn – en dat lijkt er wel op – gaat hij naar de algemene opvang." 

Als de eigenaar zich volgende week nog niet heeft gemeld zijn z'n rechten verlopen en komt de slang in aanmerking voor adoptie. Rob besluit: "Daar hebben we ook weer eisen voor; we willen wel dat mensen weten waar ze aan beginnen."

Foto: NH

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]