Ga naar Content

Cain Seedorf schuldbewust na verlies Telstar tegen Eindhoven: "Dit gebeurt me niet vaak"

Telstar heeft de fraaie competitiestart tegen Vitesse vanavond geen mooi vervolg kunnen geven. Voor eigen publiek verloren de Velsenaren met 0-3 van FC Eindhoven. Cain Seedorf was bij de eerste twee goals zijn directe tegenstander kwijt, Hugo Deenen profiteerde dankbaar. Geen fijne avond dus voor de rechterwingback van Telstar die na afloop zelfkritisch was: "Dit gebeurt me niet vaak." 

Telstar-speler was betrokken bij twee tegengoals - NH Sport/Edward Dekker

"Verkeerde timing", analyseert Seedorf na afloop de 0-1 in de 23e minuut. Dat keeper Ronald Koeman jr. bij het schot in de korte hoek ook niet helemaal vrijuit ging, vond Seedorf geen excuus. "Nee, ik neem het mijn keeper niet kwalijk."

Vooral in de laatste fase van de eerste helft had de thuisploeg de stand recht kunnen trekken, maar Zakaria Eddachouri zag zijn kopballen gekeerd door keeper Jorn Brondeel en de lat. 

"Ik denk dat we nog een paar dagen hadden kunnen voetballen, maar hij ging niet vallen vandaag"

Telstar-trainer Anthoy Correia

Tien minuten na de pauze ging het bij Telstar achterin opnieuw mis: Een schitterende pass van Sven Blummel ging over iedereen en alles heen, inclusief Seedorf. Opnieuw profiteerde Deenen.

Daardoor knakte Telstar. Wat de ploeg van trainer Anthony Correia ook probeerde het leverde niets op. Een kwartier voor tijd bepaalde Boris van Schuppen, na opnieuw een assist van Blummel, de eindstand op 0-3. "Ik denk dat we nog een paar dagen hadden kunnen voetballen, maar hij ging niet vallen vandaag", aldus Correia. Daardoor incasseerde de dit seizoen in het profvoetbal debuterende hoofdtrainer zijn eerste nederlaag. 

Tekst gaat verder onder de video.

Telstar-trainer Anthony Correia: "Dit is het leven van een trainer" - NH Sport/Edward Dekker

Correia: "Ik zei vorige week al: er zijn genoeg verbeterpunten. We hadden er meer uit kunnen halen, maar we wisten dat Eindhoven levensgevaarlijk is als ze ruimte krijgen. We zijn er helaas ingetrapt."

Telstar speelt maandag 26 augustus de eerstvolgende competitiewedstrijd. De Velsenaren gaan dan op bezoek bij Jong PSV. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52