Ga naar Content

Live NH Sport: Ajax naar nieuwkomer NAC en Volendam in eigen stadion tegen Emmen

Na de zinderende penaltyreeks tegen Panathinaikos wacht Ajax vanmiddag de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde NAC Breda. FC Volendam presenteert zich voor eigen publiek tegen FC Emmen. Beide wedstrijden zijn live te horen in een extra lange radio-uitzending van NH Sport vanaf 16.30 uur. 

Stadion NAC Breda - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Bij een zege in Breda kan Ajax zich bij de nog foutloze ploegen Fortuna Sittard, FC Groningen en AZ voegen. De vraag is uiteraard hoe de spelers de slijtageslag tegen Panathinaikos hebben verteerd. Ajax moest in de verlenging en strafschoppenreeks tot het gaatje gaan om de play-offs van de Europa League veilig te stellen. Mentaal zal de afloop echter voor een enorme boost hebben gezorgd.

Wijzigingen

De verwachting is dat trainer Francesco Farioli een flink aantal wijzigingen doorvoert in vergelijking met de basis die tegen de Grieken speelde. De Italiaan paste zijn elftal vorige week tegen sc Heerenveen ook al op liefst zes plekken aan. 

Tekst gaat door onder de foto.

Grote vreugde bij Ajax na de gewonnen strafschoppenreeks tegen Panathinaikos - Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

NAC kende bij de terugkeer in de eredivisie een valse start en verloor met 4-1 van de andere nieuwkomer FC Groningen. Bepalend was wel dat de Brabanders vanaf de 6e minuut met een man minder speelden door de rode kaart van Enes Mahmutovic. De 27-jarige Luxemburger ontbreekt vanmiddag vanwege een schorsing. 

Erik-Jan Brinkman is de verslaggever in het Rat Verlegh stadion waar vanmiddag om 16.45 uur wordt afgetrapt voor NAC Breda - Ajax. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Milan de Haan (links) en Henk Veerman zijn belangrijk met ieder een goal - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

FC Volendam begon een trapje lager in de eerste divisie met een spectaculaire wedstrijd tegen De Graafschap. Toen de rookwolken waren opgetrokken, stonden de Volendammers alleen wel met lege handen. De 3-2 voorsprong werd in blessuretijd door de Superboeren omgebogen in een 4-3 nederlaag.

Mbuyamba geschorst

Dat kwam mede door Volendam het laatste kwartier met tien man op het veld stond vanwege de rode kaart van Xavier Mbuyamba. De centrale verdediger zit vanmiddag tegen FC Emmen geschorst op de tribune. Hij wordt vervangen door Mawouna Amevor die terugkeert van een schorsing.

Net als Volendam staat ook Emmen nog op nul punten. De ploeg van Robin Peter verloor de eerste wedstrijd van FC Dordrecht met 1-2.  FC Volendam - FC Emmen begint om 16.45 uur. Edward Dekker doet verslag.   

NH Sport is er vanmiddag van 16.30 tot 19.00 uur. Naast beide voetbalwedstrijden blikken we terug op AZ - NEC (1-0) en de eerste divisie duels van vrijdagavond Telstar - FC Eindhoven (0-3) en FC Den Bosch - Jong AZ (6-0). Je presentator is Robert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52