Ga naar Content

Glimlach blijft bij AZ-keeper Owusu-Oduro: "Lekker om met clean sheet te beginnen"

Hij moest er een weekje op wachten, maar voor AZ-doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro is het nieuwe seizoen nu ook begonnen. Wat heet: de jongeling hield zijn doel schoon tegen NEC (1-0). Dat was hem niet eerder gelukt in het eerste. "Lekker om met een clean sheet te beginnen", stelt de breed glimlachende Owusu-Oduro. 

Bij Rome-Jayden Owusu-Oduro verdwijnt zijn glimlach voorlopig niet - NH Sport / Edward Dekker

Zijn doel schoonhouden, lukte Owusu-Oduro nog niet in zijn eerdere vier wedstrijden in de eredivisie. "Dat geeft gewoon een lekker gevoel, maandag (tegen Roda JC, red) heb ik ook gespeeld en is het net niet gelukt (6-1), red.). Ik moet nu laten zien dat ik eerste keeper ben en dat aankan. Dan is het lekker om met een clean sheet te beginnen."

Jong AZ 

Owusu-Oduro was vorig seizoen veelvuldig de keeper van Jong AZ, maar zag de wedstrijd van vrijdagavond (6-0 nederlaag tegen FC Den Bosch) voor de tv. "Het was natuurlijk niet al te best. Door mijn ervaring bij Jong AZ weet ik hoe zijn uitwedstrijd beleefd kan worden. De boys moeten dit rechtzetten in de volgende wedstrijd en dat gaan ze ook doen."

Tekst gaat verder onder de video.

AZ-trainer Maarten Martens was niet op de hoogte van het 'trucje' van Sven Mijnans en Peer Koopmeiners - NH Sport / Edward Dekker

Een benutte vrije trap van Sven Mijnans maakte uiteindelijk het verschil tegen NEC. Die treffer kwam tot stand na een schijnbeweging van Peer Koopmeiners. "Dat is iets van de jongens zelf", vertelt trainer Maarten Martens. "Ze zijn samen met Kenneth Goudmijn (assistent-trainer red.) daarmee bezig. Dat heeft zich vandaag uitbetaald, maar je moet ook een goede trap hebben en Mijnans heeft die."

Lat en paal

Na die 1-0 verzuimde AZ de score op te voeren. Een vlammend schot van Troy Parrott belandde op de lat, waarna Mijnans dacht in de rebound zijn tweede te maken. Die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Koopmeiners schoot in de tweede helft ook nog op de paal. Doordat Owusu-Oduro halverwege de tweede helft de enige grote kans van NEC-speler Rober Gonzalez tegenhield bleef het 1-0 voor de Alkmaarders.

Met zes punten uit twee wedstrijden deelt AZ de eerste plaats met Fortuna Sittard en FC Groningen. Die laatste ploeg is volgende week zondag om 12.15 uur in de Euroborg de tegenstander. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52