Ga naar Content
Politieband voor een auto 's nachts.
Noord-Holland

112-blog | Verdacht pakketje aangetroffen in Heerhugowaard • Gewonde na botsing met scooter in IJmuiden

19 augustus 2024, 09.35 uur · Aangepast 19 augustus 2024, 22.57 uur
Door: Redactie · Foto: NH Media

Welkom in het NH Nieuwsblog van 19 augustus. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

19 augustus 2024, 21.46 uur

Skeeleraar aangereden in Heerhugowaard

Een vrouw op skeelers werd rond 21.00 uur 's avonds aangereden op de Amatist in Heerhugowaard. De vrouw was samen met een groep andere skeeleraars toen de vrouw door een auto werd aangereden. Ze werd door de ambulance meegenomen voor controle. 

19 augustus 2024, 21.22 uur

Gewonde na botsing met scooter in IJmuiden

Een scooter met daarop twee personen is rond kwart over zeven aangereden op de Rijnstraat in IJmuiden. De persoon achterop is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder zelf is er met kleerscheuren vanaf gekomen. 

Hoe het ongeluk is ontstaan is niet bekend. 

Gewonde bij botsing met scooter in IJmuiden - Foto: Inter Visual Studio

19 augustus 2024, 14.59 uur

Verdacht pakketje aangetroffen bij bedrijventerrein in Heerhugowaard

Meerdere hulpdiensten worden maandagmiddag rond 13.30 uur opgeroepen, vanwege een verdacht pakketje op een bedrijventerrein aan de Jan Duikerweg in Heerhugowaard. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is daarbij aanwezig, omdat het volgens de politiewoordvoerder om een explosief zou kunnen gaan. 

De EOD is momenteel aan het onderzoeken wat het voorwerp precies is. De politie heeft een groot deel van de omgeving daarom afgezet. De weg is afgesloten tussen de Westtangent en de G. Rietveldweg. 

Verdacht pakketje aangetroffen bij bedrijventerrein in Heerhugowaard - Foto: Inter Visual Studio

19 augustus 2024, 13.48 uur

Verstrikte zeehonden gespot, reddingspoging lukt maar half

Een rondje varen om zeehondjes te spotten liep gisteren even anders. Toeristen zagen op de boot namelijk een verstrikte zeehond liggen in natuurgebied de Razende Bol. Eenmaal daar vonden medewerkers van Ecomare zelfs twee verstrikte zeehonden. Een van de dieren ging ervandoor nog voordat de dierverzorgers hem konden bevrijden.

19 augustus 2024, 11.33 uur

Meisjes van 12 en 14 mogelijk betrokken bij serie branden Alkmaar

De twee verdachte tieners die zijn aangehouden voor de grote brand in winkelcentrum De Mare blijken twaalf en veertien jaar oud. Afgelopen vrijdag woedden er nog meer branden in de stad, de politie onderzoekt of de opgepakte meisjes daar ook bij betrokken zijn. 

19 augustus 2024, 10.57 uur

Automobilist weigert alcoholtest na crash en wordt opgepakt

Een 24-jarige man uit Breukelen is gisteravond op de oprit van de A9 bij Lijnden van de weg geraakt en in het water beland. Omdat de man een blaastest weigerde, is hij aangehouden.

19 augustus 2024, 10.40 uur

Vrouw komt rijbewijs van dronken vriend brengen, maar heeft zelf ook te veel gedronken

Een behulpzame vriendin zal niet snel vergeten dat ze gisteravond haar vriend heeft geholpen zijn vergeten rijbewijs te brengen, toen hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw kwam het roze pasje snel met de auto brengen om haar vriend uit de brand te helpen, maar kon haar eigen rijbewijs meteen inleveren: ze bleek ook veel te veel te hebben gedronken. 

19 augustus 2024, 09.33 uur

Onrust en problemen op kermis in Obdam

Op de kermis in Obdam is het afgelopen weekend erg onrustig geweest. Burgemeester Monique Bonsen van de gemeente Koggenland, waar het dorp onder valt, is de overlast zat en grijpt in. Ze heeft camera’s laten plaatsen om verdere problemen te voorkomen.