Ga naar Content

Automobilist (24) opgepakt voor weigeren alcoholtest na crash op oprit A9

Een 24-jarige man uit Breukelen is gisteravond op de oprit van de A9 bij Lijnden van de weg geraakt en in het water beland. Omdat de man een blaastest weigerde, is hij aangehouden.

Auto belandt in water, bestuurder weigert blaastest - Foto: VLN

Het ongeluk gebeurde rond 21.40 uur op de oprit richting Amstelveen, bevestigt een woordvoerder van de politie. "Vermoedelijk is hij de macht over het stuur verloren."

De auto botste tegen een lantaarnpaal en belandde met z'n kont in een naastgelegen sloot. Er waren geen andere weggebruikers bij het ongeluk betrokken, benadrukt de woordvoerder.

Voor zover bekend is de bestuurder niet gewond geraakt. Hij weigerde echter een blaastest af te leggen, waarvoor hij is aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau, waar hij vastzit om hem op een later moment te verhoren en alsnog op alcoholgebruik te testen. 

Aanwijzingen rijden onder invloed

Hoewel de man dus niet heeft geblazen, zijn er wel aanwijzingen dat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man wordt daarom verdacht van rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vanwege het ongeluk en de inzet van de hulpdiensten was de oprit enige tijd afgesloten en moest verkeer omrijden om op de A9 te komen. Een berger heeft de auto later op de avond uit het water getakeld. 

Ander nieuws uit Amstelland

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]