Ga naar Content

Zorg in Zandvoort blijft doorgaan tijdens Formule 1-weekend ondanks wegafsluitingen

Terwijl de Formule 1-bolides komend weekend over het circuit razen, blijft de reguliere zorg in Zandvoort 'gewoon' doorgaan. Medisch personeel werkt door, al is het wel op een aangepaste manier. De Veiligheidsregio Kennemerland heeft de touwtjes stevig in handen.

Foto: NH Media / Paul Tromp

Voor kleine spoedgevallen zijn er EHBO-posten aanwezig op en rond het circuit. In het centrum van Zandvoort gaat een mobiel EHBO-team aan de slag en daar is ook een ambulanceteam aanwezig met 'first responders', die snel kunnen handelen bij letsel of onwelwordingen. 

De Veiligheidsregio Kennemerland coördineert de zorg tijdens de Formule 1-dagen in Zandvoort. Bij niet-spoedeisende gevallen kunnen Zandvoorters terecht bij EHBO-strandpost De Rotonde. Daar zijn tijdens het weekend ook huisartsen aanwezig. De strandpost is te vinden bij de strandafgang aan het Badhuisplein, tussen strandtent 9 en 10. De post is vrijdag van 12.00 uur tot 20.00 uur geopend en zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 18:00 uur.

Spoedpost Haarlem

Als De Rotonde gesloten is, kunnen mensen voor dringende zaken bellen met de Spoedpost Haarlem. Daarin werken de huisartsen in Zuid-Kennemerland samen. Als het geen spoed heeft, dan adviseert de veiligheidsregio om na het weekend met de eigen huisarts contact op te nemen.

De Rotonde is de enige plek in Zandvoort waar huisartsen doorwerken tijdens het Formule 1-weekend. Het Huisartsen Centrum Zandvoort sluit donderdag en vrijdag de locatie Noord aan de Thomsonstraat, vanwege de vele wegafsluitingen in het dorp. De praktijk aan het Beatrixplein is die twee dagen wel gewoon open. Bij de Veiligheidsregio zijn geen andere huisartsenposten bekend die de deuren (tijdelijk) sluiten vanwege de Dutch Grand Prix.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Wie een afspraak wil maken, kan het best eerst even de huisartsenpost bellen. Huisartsen kunnen na telefonisch overleg eventueel op huisbezoek komen. Dat zal vanwege de vele wegafsluitingen en omleidingen wel wat lastiger gaan dan normaal. 

Hulpdiensten en verkeersregelaars

Ambulances kunnen bij ernstige problemen gewoon Zandvoort in en uit, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio: "De wegafzettingen vormen geen belemmering voor hulpdiensten. Er zijn speciale calamiteitenroutes voor hulpverleningsdiensten om Zandvoort in te komen. De te nemen calamiteitenroute wordt aan de hulpdiensten meegegeven door de Meldkamer Noord-Holland."

"Deze meldkamer staat ook in nauw contact met de verkeersregelaars in het evenementengebied", zegt de woordvoerder. "Als het een levensbedreigende situatie betreft, kan altijd 112 gebeld worden."

Bezoek aan oma of opa

Ook in de verpleeghuizen in Zandvoort gaat het werk door. Zorgpersoneel kan (met een doorlaatbewijs) bij de bewoners komen. Een bezoek aan oma of opa in het zorgcentrum kan ook doorgaan. Maar wie geen doorlaatbewijs heeft, moet met de fiets of het openbaar vervoer komen.

Een aantal taxibedrijven heeft ontheffing gekregen om te rijden van of naar Bentveld, Aerdenhout, Overveen of het Ramplaankwartier. Ook is er in het centrum van Zandvoort 's avonds en 's nachts een taxistandplaats

De toegangswegen naar Zandvoort - de Zeeweg en de Zandvoortselaan - zijn afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Die afsluiting gaat op donderdagochtend om 5.00 uur in en duurt tot zondagavond 23.00 uur.

De afsluiting van wegen in Bentveld, Aerdenhout, Overveen en een gedeelte van Haarlem - het Ramplaankwartier, Oosterduin en de Zijlweg ten westen van de Randweg - gaat later in en duurt korter: van vrijdagochtend 23 augustus 5.00 uur tot zondagmiddag 25 augustus 16.00 uur.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]