Ga naar Content
Panoramisch uitzicht op een buitenevenement met verschillende tenten, spandoeken en een reuzenrad op de achtergrond. Mensen lopen langs een pad aan de rechterkant en steigerconstructies zijn zichtbaar aan de linkerkant. De lucht is gedeeltelijk bewolkt.
Sport

Zo verliep de stormachtige en feestelijke eerste dag van het F1-weekend

23 augustus 2024, 07.46 uur · Aangepast 23 augustus 2024, 19.17 uur
Door: Redactie · Foto: NH Media

Het is vandaag de eerste dag van de Grand Prix in Zandvoort. Drie dagen lang stroomt de kustplaats vol met fans, artiesten en racers. Lees in dit liveblog terug hoe de dag is verlopen.

23 augustus 2024, 17.43 uur

Liveblog gesloten

Dit liveblog is gesloten. Morgen kun je weer al het nieuws vanuit Zandvoort volgen in een nieuw liveblog van NH. Bedankt voor het volgen!

23 augustus 2024, 17.31 uur

Nat, winderig en toch blije gezichten: dit was de eerste dag van het F1-weekend in Zandvoort

De eerste dag van het raceweekend in Zandvoort was winderig en 's ochtends behoorlijk nat, maar buiten dat een groot feest. Tienduizenden racefans trokken door weer en wind richting het circuit. Kijk hieronder in de Zandvoort Update van NH hoe de eerste dag van het racefestijn verliep.

Zandvoort Update - NH Nieuws

23 augustus 2024, 17.16 uur

Circuit stroomt leeg

De laatste training van de dag zit erop en dat betekent dat de racefans de trein, bus of fiets weer gaan opzoeken. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

23 augustus 2024, 17.04 uur

Tweede vrije training afgelopen

Het racegeweld zit erop voor vandaag, de tweede vrije training is voorbij. George Russell van Mercedes liet de snelste tijd noteren, terwijl Max Verstappen slechts tot plek vijf kwam.

23 augustus 2024, 16.46 uur

Waarom kan je geen kaarten kopen bij de kassa van het circuit?

Het is toch een beetje verwarrend. Naast de ingang van het circuit in Zandvoort staat een keet waar ‘kassa’ op staat. Maar helaas, kaartjes kun je er niet kopen, ondanks dat er wel nog kaartjes beschikbaar zijn op deze vrijdag. Hoe zit dat?

23 augustus 2024, 16.24 uur

Zoë is speciaal naar Zandvoort gekomen voor een reserverijder

Vanuit Staphorst is Zoë vanochtend vroeg naar Zandvoort afgereisd. En dat allemaal om een glimp op te vangen van haar favoriete coureur: Jack Doohan, reserverijder van Alpine. Ze staat in haar eentje bij de ingang van het circuit, aan de weg waar de bobo's in- en uitrijden. "Ik heb nog wel geprobeerd om aan een kaartje te komen, maar dat was te duur."

Vlak buiten het circuit vermaakt ze zich ook prima, zeker nu het zonnetje schijnt. En het is sowieso al een goede dag voor Zoë. Vanochtend werd bekend dat haar favoriet Doohan promotie krijgt en vanaf volgend seizoen fulltime mag rijden voor Alpine.

Foto: NH Media

23 augustus 2024, 16.04 uur

Tweede vrije training begonnen

De tweede en laatste vrije training van vandaag is van start gegaan. In de eerste was Brit Lando Norris de snelste, gevolgd door Max Verstappen. Kan de Red Bull-coureur dit keer wel het publiek in Zandvoort maximaal laten juichen?

23 augustus 2024, 15.45 uur

Gerwin is in Zandvoort om plots overleden broer te eren

Dit raceweekend in Zandvoort is voor Gerwin van Brakel extra speciaal. Hij is samen met zijn vrienden naar het circuit afgereisd om zijn plotseling overleden broer Ton te eren.

Gerwin eert plotseling overleden broer bij F1 - NH Nieuws