Ga naar Content

Camperduin in zwaar weer door storm: "Betonplaten glijden naar beneden"

De zware windstoten zijn aan de kust al flink te voelen. In Camperduin staat het water nog steeds hoog, waait het zand hard door de lucht en er glijden zelfs betonplaten naar beneden, ziet strandvonder Marco Snijders. Hij waarschuwt het wandelende publiek dan ook voor rondvliegende voorwerpen. 

Strandpaviljoen Prince George in Camperduin - Foto: Marco Snijders

Op het strand van Camperduin waait vandaag flink wat zand door de lucht, merkt de strandvonder op. Naast strandpaviljoen Prince George is er extra aandacht nodig voor de betonplaten die op het strand liggen, waarschuwt de Snijders. "Deze platen zijn 1,5 ton per stuk en glijden door het hoge water gewoon naar beneden." 

De betonplaten zijn geplaatst door de gemeente en worden onder andere door het paviljoen gebruikt zodat publiek aan de geplaatste picknicktafels kan aanschuiven. Medewerker Jordy van het paviljoen laat weten dat zij vanmiddag de platen zullen weghalen, maar echt bezorgd om het glijdende beton is hij niet. "We hebben ergere stormen gehad."  

Trampolines en strandstoelen

Snijders ziet veel gezinnen met kinderen over het strand banjeren. "Dat snap ik wel, het is natuurlijk leuk om met zulke wind over het strand heen te lopen." Maar dat is volgens de vonder niet helemaal zonder gevaar.

"Er kunnen zomaar eens losliggende planken, trampolines of strandstoelen door de lucht vliegen. Niet iedereen is voorbereid op de harde wind, dat wordt nog wel eens onderschat."

Ondanks de mogelijke gevaren ziet Snijders ook veel plezier op het strand. "Kinderen vinden dit geweldig. Ook zie ik veel kiters die meters hoog de lucht in springen, dat is leuk om te zien."

Hard storm in Camperduin - Marco Snijders

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.