Ga naar Content
Close-up van rood-wit politieafzetlint met het woord "POLITIE" erop gedrukt. Een politieauto met een rood-wit-blauw diagonaal strepenpatroon is wazig op de achtergrond. De scène lijkt een actief politiegebied of afgezette locatie te zijn.
Noord-Holland

112-blog | Drie agenten gewond in Amsterdam • Mogelijke vluchtauto overval uitgebrand

29 augustus 2024, 07.30 uur · Aangepast 29 augustus 2024, 21.05 uur
Door: Redactie · Foto: AT5

Welkom in het NH Nieuwsblog van 29 augustus. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie. 

29 augustus 2024, 21.04 uur

Mogelijke vluchtauto uitgebrand in Duivendrecht

De vermoedelijke vluchtauto van een eerdere overval vanmiddag op een bedrijfspand in Oude Meer is uitgebrand. De brand ontstond rond 20.00 uur vanavond aan de Kruidenpoort in Duivendrecht, en was snel onder controle. Of het daadwerkelijk om de auto gaat, moet nog bewezen worden.

Vermoedelijke vluchtauto - Foto: Inter Visual Studio

29 augustus 2024, 19.40 uur

Zo ging het mis tussen Poolse voetbalsupporters en de ME op de Dam

Het begon als een rustige samenkomst van Jagiellonia Białystok-supporters op de Dam, maar het liep uit op een confrontatie met de Mobiele Eenheid. Zo sloeg vanmiddag de vlam in de pan in het centrum van de hoofdstad. 

Zo ging het mis op de Dam - NH Nieuws

29 augustus 2024, 17.48 uur

Drie agenten gewond na confrontatie op de Dam in Amsterdam

Er zijn drie agenten gewond geraakt na een confrontatie tussen de Mobiele Eenheid en supporters van Jagiellonia Bialystok eerder vanmiddag op de Dam in Amsterdam. Inmiddels is het gebied rond de Johan Cruijff Arena door de Amsterdamse driehoek - locoburgemeester, justitie en politie - aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

De Polen zijn de tegenstander van Ajax in de play-off wedstrijd voor de competitiefase van de Europa League. In Bialystok wist Ajax een snelle achterstand om te bouwen naar een 1-4 overwinning. Het duel begint om 20.00 uur. 

29 augustus 2024, 17.05 uur

Bestelbus rijdt tegen paal in Hoorn

Iets na vier uur vanmiddag is een bestelbus met flinke vaart tegen een paal gereden in Hoorn. Het is nog niet duidelijk waarom de bus van de weg af raakte. De bestuurder raakte door de aanrijding bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Volgens omstanders is de bestuurder door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is tijdelijk afgesloten. 

Foto: Foto's: Inter Visual Studio

29 augustus 2024, 15.49 uur

Mogelijke overval op bedrijfspand Oude Meer

Er is mogelijk een overval gepleegd op een bedrijfspand aan de Brequetlaan in Oude Meer. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De vermoedelijke daders zijn ervandoor gegaan in een witte Renault Captur met kenteken '6XVX..'. De politie benadrukt hen niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen.
 

29 augustus 2024, 14.29 uur

Gevolgen van netwerkstoring: nog steeds geen noodpaspoorten in IJmuiden

Bij het afgifteloket van de Koninklijke Marechaussee in IJmuiden kunnen mensen nog steeds geen noodpaspoort aanvragen. Een woordvoerder zegt tegen het ANP dat de problemen op alle andere afgiftepunten in het land wel verholpen zijn, maar dat het in IJmuiden nog even op zich moet laten wachten. 

29 augustus 2024, 13.25 uur

Brand aan boord van fregat Zr.Ms. Evertsen in haven Den Helder

29 augustus 2024, 11.35 uur

Forse vertraging op A9 door kop-staartbotsing bij Amstelveen

Er is file ontstaan op de A9 na een kop-staartbotsing bij Ouderkerk aan de Amstel. De vertraging loopt volgens de ANWB op tot een uur.