Ga naar Content

Bart (36) verloor 35.000 euro en zijn thuis in vijf dagen: "Ik sta gewoon op straat"

"Ik ben keihard benadeeld", vertelt Bart (36) over zijn chalet dat hij twee jaar geleden kocht voor 35.000 euro. Nu, na tweeënhalf jaar onzekerheid, dreigt hij samen met andere bewoners van de camping in Ursem op straat te belanden. Vanaf 1 september worden gas, water en elektriciteit afgesloten, en voor Bart betekent dat het einde van zijn thuis.

Foto: NH Media

Twee jaar geleden kocht Bart voor 35.000 euro zijn chalet om er het grootste deel van het jaar te wonen. Maar slechts vijf dagen later ontving hij een brief met de mededeling dat de grond waarop zijn chalet staat, was verkocht. "In feite verloor ik binnen vijf dagen 35.000 euro", zegt hij.

Wat volgde, was tweeënhalf jaar van onzekerheid. Lange tijd wist Bart niet wanneer hij precies moest vertrekken, maar nu is de situatie duidelijk geworden. Vanaf 1 september wordt het gas, water en elektriciteit afgesloten. "En ik ben niet de enige die hier woont", voegt hij toe. "Er zijn zelfs gezinnen met kinderen die nu op straat staan, dus dat is best wel heftig."

Update

Wat is er aan de hand op de camping?

Het is al langer hommeles op de camping in Ursem. De bewoners van de camping en de eigenaar staan al een tijd lijnrecht tegenover elkaar. De eigenaren van Ursemmerhof B.V. willen het park herstructureren en ombouwen tot een luxe chaletpark. Maar de campingbewoners die hier vaak al generaties lang verblijven, of net zijn gearriveerd zoals Bart, wensen hun vaste vakantieverblijfplaats te behouden.

"Ik wil dat er een manier wordt gezocht dat we samen tot een oplossing komen", benadrukt Bart. "In plaats van dat het grote geld nu mij de tent uitjaagt." Al is Bart niet te spreken over de manier waarop de camping om gaat met de situatie. "Ze doen er nu echt alles aan om mij en de rest van de campingbewoners te terroriseren."

Na een jarenlange strijd heeft de rechter in oktober vorig jaar in het nadeel van de bewoners van camping Ursemmerhof geoordeeld. Intussen loopt er nog een hoger beroep in de zaak. Toch houdt het voor de recreanten op de camping aan het einde van het campingseizoen op, zegt Bart. "Dus dan sta ik gewoon op straat", besluit hij. "Maandagochtend sta ik bij de daklozenopvang in Amsterdam."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.