Ga naar Content

Publiekslieveling Mexx Meerdink geniet van zingende fans: "Zelfde liedje als mijn vader"

In Waalwijk heerste AZ de hele wedstrijd en dat was uiteindelijk ook te zien aan de score. De Alkmaarders wonnen met 0-3 en het slotakkoord was voor invaller Mexx Meerdink, die zijn eerste doelpunt in de eredivisie maakte. "Het is de eerste van velen die gaan volgen", verzekert de spits.

Mexx Meerdink geniet zichtbaar van zijn eigen liedje - NH Sport / Stephan Brandhorst

Het feest in het uitvak was compleet nadat Meerdink de 0-3 binnenkopte. Als invaller voor Troy Parrott deed hij waar de Ierse spits niet in slaagde: scoren. Parrott raakte de paal in de eerste helft en schoot vier keer zonder succes. "Ik hoop dat hij snel gaat scoren", zegt Meerdink, die het moet doen met korte invalbeurten. "Ik heb altijd geroepen dat ik de spits wil worden van AZ 1."

Ruben van Bommel had voor de pauze al voor een comfortabele 0-2 voorsprong gezorgd. De eerste kwam uit een snelle aanval en de tweede controleerde hij perfect na een lange pass van Jordy Clasie en schoof hij langs doelman Jeroen Houwen. Een kwartier voor tijd kwam Meerdink binnen de lijnen en al vanaf het eerste moment werd hij toegezongen door de meegereisde uitfans. "Kippenvel."

Foto met dochter

Een liedje dat zijn vader Martijn ook al had bij AZ. "Ze hebben gewoon de naam veranderd", zegt Mexx Meerdink. Zijn vader voetbalde van 2002 tot en met 2007 bij de Alkmaarders. Eén jaar speelde hij samen met Maarten Martens, de huidige hoofdtrainer van AZ. "Ik heb nog een foto van mijn dochter. Martijn had hem op zijn schoot. Dat is vijftien jaar geleden. Mooi dat zijn zoon nu belangrijk is geweest."

Tekst loopt door onder de video.

Martens: "Ik heb nog een foto van zijn vader met mijn dochter op schoot" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Eerder op de dag wist AZ de tegenstanders in de competitiefase van de Europa League. Met Tottenham Hotspur en AS Roma staan de Alkmaarders in een zware kluif. Ook Fenerbahçe, Galatasaray, Ferencvaros, Ludogorets, Athletic Bilbao en Elfsborg staan te wachten. "Dat wordt een mooie uitdaging", zegt trainer Maarten Martens.

Maarten Martens is erg tevreden over het optreden tegen RKC - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook