Ga naar Content

Afgebrande strandtent biedt trieste aanblik: "Vreselijk, je weet niet wat je ziet"

In alle vroegte staan er al mensen op Boulevard Paulus Loot in Zandvoort te kijken naar de in de as gelegde strandtent Hippie Fish. De brandweer is op dat moment nog aan het nablussen. Meer dan dat zit er volgens Remke Hoedemaker van de Veiligheidsregio Kennemerland niet in. "Het gebouw is van hout, er zat niets anders op dan de strandtent gecontroleerd af te laten branden."

Strandtent - NH Nieuws

Wielrenners stoppen en halen hun telefoon tevoorschijn voor een foto en buren klitten bij elkaar. 'Triest' is het meest gebruikte woord. Bij de aanblik van de volledig verwoeste strandtent, slaan ze de hand voor hun mond. "Doodzonde", zegt een man die er vaak kwam. 

Heftig gezicht

Loco-burgemeester Lars Carree was er snel bij nadat hij om 4.30 uur de melding van de brand had gekregen. Wat hij toen aantrof was een vlammenzee die niet meer te blussen was. "Het was een heftig gezicht", zegt hij, terwijl hij naar de gevolgen van de brand kijkt. Hippie Fish is niets meer dan een verkoolde massa. ''Vreselijk, ook nog zo midden in het seizoen. Maar gelukkig is er niemand gewond geraakt'', zegt Carree. 

Schoonmaakster

De brand is ontdekt door een schoonmaakster. Naar de oorzaak is het gissen. Remke Hoedemaker acht de kans klein dat deze ooit wordt achterhaald. "Als je ziet wat er van de strandtent over is, wordt dat heel lastig."

Op de strandopgang staat een vrouw die net haar dochter is komen brengen, die werkt bij Hippie Fish. "Vreselijk, je weet niet wat je ziet. Wat erg voor de eigenaren en het personeel. Ik heb met ze te doen."

De eigenaren van de strandtent waren te geëmotioneerd om te reageren. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]