Ga naar Content

Oudere man uit woonzorgcentrum slachtoffer brutale babbeltruc

Een 81-jarige bewoner van een woonzorgcentrum in Hoorn is vrijdag 26 juli opgelicht. Een jongeman die bij hem een pinpas ophaalt en hem op meerdere plekken gebruikt, is vastgelegd op camera. Die beelden zijn zonet in opsporingsprogramma Bureau NH met het publiek gedeeld, in de hoop op herkenning.

Foto:

Update 19-09-2024

Wegens ontwikkelingen in het politieonderzoek is de video waarop de verdachte staat verwijderd.

Op vrijdag 26 juli komt rond 20.00 uur een man het woonzorgcentrum binnenlopen. Eerder die dag blijkt er telefonisch contact geweest te zijn met een 81-jarige bewoner van het huis. De bewoner is waarschijnlijk wijsgemaakt dat er iets met zijn bankrekening aan de hand was.

De jongeman die zijn kamer binnengaat, en zich volgens het slachtoffer niet makkelijk liet wegsturen, vertrekt uiteindelijk met twee bankpassen.

Met één van de weggenomen bankpassen wordt gepind. Dat doet hij allemaal diezelfde avond nog, 20.30 uur bij een automaat aan de Gouw in Hoorn.

Later die avond, rond 22.30 uur en 22.45 uur, worden er met de bankpas van het slachtoffer op twee plekken in Amsterdam betalingen gedaan. Dat gebeurt bij een tankstation aan de Muntbergweg en bij een restaurant aan het Holendrechtplein, eveneens in Amsterdam-Zuidoost. In totaal is er een bedrag van ruim 700 euro van de rekening gepind.

Lees hier meer over babbeltrucs:

Vermoed jij wie hij is? Laat het weten via:

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)

Online: bekijk ons themakanaal