Ga naar Content
Naast een motorfiets staat een politieauto geparkeerd.
Noord-Holland

112-blog | Veel politie in Zaans Park • Anderhalf uur file op A10 door ongeluk

4 september 2024, 10.04 uur · Aangepast 4 september 2024, 20.48 uur
Door: Redactie · Foto: AT5

Welkom in het NH Nieuwsblog van woensdag 4 september. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie. 

4 september 2024, 20.47 uur

Steekpartij in Burgemeester In 'T Veldpark in Zaandam

In het Burgemeester In 'T Veldpark in Zaandam heeft vanavond een steekpartij plaatsgevonden. In en rondom het park is daarom veel politie aanwezig. Via Burgernet vraagt de politie uit te kijken naar een kale man naar schatting tussen de 25 en 35 jaar oud, met Noord-Afrikaans uiterlijk. De man droeg een T-shirt en korte broek. "Bij aantreffen persoon NIET zelf benaderen. Tips? Bel nu 112." Het is onbekend of er bij de steekpartij iemand gewond is geraakt. 

De politie heeft via Burgernet een signalement van de verdachte gedeeld - Foto: Inter Visual Studio

4 september 2024, 18.08 uur

Eén gewonde bij eenzijdig ongeluk op de A9

Woensdagavond raakte een automobilist gewond na een ongeluk op de A9 richting Heemskerk. De twee inzittenden hadden bij aankomst van de hulpdiensten zelfstandig de auto verlaten. De auto zou voor onbekende redenen over de kop zijn gevlogen. 

Door het ongeluk zijn twee rijstroken op de A9 dicht, waardoor er een halfuur vertraging is bij knooppunt Kooimeer - knooppunt Beverwijk. 

1 gewonde bij eenzijdig ongeluk op de A9 - Foto: Inter Visual Studio

4 september 2024, 17.55 uur

Anderhalf uur vertraging op A10: ongeluk zorgt voor nog langere files

De A10 West richting het zuiden en de A10 Zuid richting Oost staan op dit moment volledig vast. Dat komt naast de afsluiting van de A10 Noord door een ongeval. 

4 september 2024, 14.35 uur

Extinction Rebellion blokkeert zeesluizen IJmuiden opnieuw, scheepvaart enige tijd stil

Extinction Rebellion heeft vanmorgen beide zeesluizen van IJmuiden geblokkeerd. Daardoor konden twee cruiseschepen niet verder varen. Ook het overige vaarverkeer werd gestremd. De klimaatactivisten zijn inmiddels verwijderd door de politie.

4 september 2024, 10.27 uur

Haarlemse basisschool ontruimd wegens 'gaslucht'

Basisschool De Talenten in Haarlem is vanochtend ontruimd nadat er een gaslucht zou zijn geroken. Later bleek het niet te gaan om gas, 'maar iets met een tl-buis', aldus een woordvoerder van de brandweer. Vanwege de kinderen werd de hele basisschool ontruimd. Inmiddels is de situatie onder controle en kunnen de kinderen weer naar binnen. De woningbouwvereniging is ook aanwezig voor een laatste controle. Er raakte niemand gewond. 

4 september 2024, 10.25 uur

Brandweer schaalt op voor brand in Bakkerij in Avenhorn

Bij een bakkerij in Avenhorn is vanochtend vroeg brand ontstaan. Omdat het ging om een brand op een industrerrein en omdat er een kinderdagverblijf in de buurt zat schaalde de brandweer flink op. Uiteindelijk bleek het mee te vallen. Het vuur is inmiddels onder controle. "Bij dit soort branden schalen we altijd op uit voorzorg", vertelt een woordvoerder van de brandweer. "Liever later afschalen dan te laat opschalen."

Foto: Foto's: Inter Visual Studio

4 september 2024, 09.57 uur

Opnieuw autobrand in Haarlem, politie vermoedt brandstichting

Op de Van Loostraat in Haarlem ging vannacht iets na half twee een auto in vlammen op. Slechts anderhalve week eerder, op 24 augustus, vond er ook al een autobrand plaats in de Oost Indiëstraat, die grenst aan de Van Loostraat. Toen werd een busje volledig door vlammen verwoest, en nu was het opnieuw raak met een kleiner busje. Volgens een getuigen zijn de twee busjes van dezelfde eigenaar.

De politie vermoedt sterk dat de brand opnieuw door brandstichting is veroorzaakt. Ze hebben een brandbaar flesje en een ander object in beslag genomen voor onderzoek.
 

Foto: Foto’s: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

4 september 2024, 09.56 uur

Lees hier het 112-nieuws van gisteren terug