Ga naar Content

Achtste dag op rij parkeerpijn in Zandvoort: netwerkstoring nog steeds niet opgelost

Een hardnekkige netwerkstoring zorgt ervoor dat veel parkeermeters in Zandvoort nog steeds niet werken. Taxameter, de leverancier van de apparaten, hoopte vandaag de 75 defecte automaten te repareren. Dat is slechts ten dele gelukt. Het probleem speelt al sinds vorige week woensdag.

Op het terrein van de leegstaande manege van Rückert in Zandvoort-Noord liggen tientallen parkeermeters opgeslagen. Deze apparaten zijn drie jaar geleden vervangen door de meters die nu deels dienst weigeren. - Foto: NH Media/Fred Segaar

Het is moeilijk vast te stellen hoeveel parkeerpalen nog steeds niet functioneren, maar het gaat waarschijnlijk om een aanzienlijk aantal. Vooral in Zandvoort-Zuid zijn de problemen nog groot. Volgens Steven Hünneman van Taxameter, de leverancier van de apparatuur, werken de palen op het Favaugeplein sinds het eind van de ochtend weer. Het Favaugeplein is een belangrijke parkeerplek in het centrum.

De tekst gaat verder na de video van gister over parkeerleed in Zandvoort.

Parkeerleed - NH Nieuws

Taxameter heeft vandaag ongeveer tien monteurs ingezet, ondersteund door specialisten van Valina, de leverancier van paslezers. "Het verloopt moeizaam," erkent Steven Hünneman. "Het probleem zit in de netwerkverbinding. Er is iets veranderd, maar we kunnen niet precies achterhalen wat." Het werk in Zandvoort wordt extra lastig omdat parkeerapparaten die even lijken te werken, kort daarna weer uitvallen. "Dat maakt het heel verwarrend," zegt hij.

Landelijke storing

Hünneman suggereert dat het defect geen toeval is, gezien het feit dat de problemen begonnen op dezelfde dag dat een netwerkstoring vorige week overheden, ministeries, Eindhoven Airport en de communicatiekanalen van hulpdiensten platlegde. Ook in andere steden hapert de parkeerapparatuur, maar niet zo ernstig als in Zandvoort, aldus Hünneman.

Wethouder Martijn Hendriks van Zandvoort noemt het "onacceptabel" dat het herstel zo lang duurt. Gisteren maakte de gemeente bekend een claim in te dienen bij Taxameter voor misgelopen parkeergelden. Hoeveel geld het betreft, is nog niet bekend.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]