Ga naar Content

De Week van West-Friesland: Laatste keer 'Bloemkooltoid' en treuren om Truus (77)

In De Week van West-Friesland blikken we terug op de nieuwsfeiten van de afgelopen zeven dagen. Welke berichten vielen op en welke verhalen mag je echt niet missen? We zetten het meest opmerkelijke nieuws uit onze regio nog een keer op een rijtje. 

Foto: NH Media

Buurtbarbecue wordt rouwbijeenkomst

Wat een feestelijke bijeenkomst had moeten zijn in Venhuizen, veranderde in een rouwmoment. Het had alles te maken met de dood van Truus (77), die vorig weekend overleed. Een 55-jarige man uit Bovenkarspel is opgepakt. De politie dat het gaat om een incident in de familiaire sfeer.

De schok in de straat was ook na het weekend nog groot. Truus woonde er al heel lang, net als veel anderen. Sinds een paar jaar alleen, nadat haar man overleed. "Het was een lieve vrouw, ze was altijd vrolijk", vertelt een buurman. Een ander noemt haar 'de buurtmoeder'. 

Lees ook

Nog één keer los op Bloemkooltoid

Ze zijn eigenlijk al gestopt, maar werden overgehaald met een goede fles wijn. Jan en Ton Morsch - twee de van originele leden van de band Los Onderdikos - betraden afgelopen vrijdag nog één keer het podium, tijdens de kermis van - hoe kan het ook anders - Onderdijk. Nog één keer meezingen met de regionale hits Bloemkooltoid en Onderdijk. Onze verslaggever zocht de broers voor het optreden op. 

Los Onderdikos nog één keer op het podium: "Zal misschien een traantje laten" - NH Nieuws

Ontsnapt uit politiebus

Het zou een scene uit een actiefilm kunnen zijn. Een 24-jarige Berkhouter ontsnapte vorig jaar uit een rijdende arrestantenbus, door het dakluik open te trappen. "Ik duwde met mijn voeten tegen het dakluik. Binnen 10 seconden was hij open, dat was helemaal niet moeilijk." Na een wilde achtervolging kon hij uiteindelijk weer worden ingerekend. "Het was eigenlijk helemaal niet mijn plan en ik heb er achteraf ook spijt van." 

Lees ook

Tot de zomervakantie ons scheidt

Maartje van Diepen - echtscheidingsmediator in Hoorn - weet: september staat voor topdrukte in echtscheidingsland. Veel huwelijken stranden vlak voor of tijdens de zomervakantie. Hoe komt dat? "Op vakantie moét je wel met elkaar in gesprek gaan."

Ze ervaart dat het moeilijk wordt gevonden om een geschikt moment te vinden om over een scheiding te beginnen. "Er hangt nog wel een taboe omheen. Veel mensen durven het relatieprobleem niet of pas laat bespreekbaar te maken en doen naar de buitenwereld toe vaak alsof alles koek en ei is. Sommigen gaan zelfs bewust naar een relatietherapeut ver van huis, om maar geen bekenden tegen te komen." 

Heb jij een tip voor de West-Friese redactie? Mail naar: [email protected]