Ga naar Content

Huis in Haarlem onbewoonbaar na brand door blikseminslag

Door een brand in het dak veroorzaakt door blikseminslag is één woning aan het Staten Bolwerk onbewoonbaar geraakt. Het dak van een andere woning raakte ook beschadigd.

Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

De eerste meldingen van de brand kwamen rond 19.50 uur binnen bij de meldkamer. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio sloeg de bliksem in, waarna er in de nok van een van de woning brand uitbrak. "Vermoedelijk is ook een deel van de schoorsteen weggevaagd door de inslag." Rond 21.15 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

De brandweer schaalde snel op naar 'grote brand', omdat het vuur was overgeslagen naar een naastgelegen woning. De brandweer kon moeilijk bij het vuur, dus moest een deel van dak gesloopt worden. 

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wel is er aanzienlijke schade aan de buitenkant. Een van de woningen werd verbouwd en dus niet bewoond, de bewoners van het andere huis moeten voorlopig ergens anders slapen. 

De woordvoerder verwacht dat de straat rond 22.30 uur weer wordt vrijgegeven voor verkeer. 

Lees hier meer over het noodweer van vanavond

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.