Ga naar Content

Riejanne Markus zegeviert in Romandië: wielrenster wint slotetappe

Riejanne Markus heeft de derde en laatste etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De inwoonster van buurtschap De Zwarte Kat nabij Amstelveen versloeg in het Zwitserse Morges haar medevluchtster Niamh Fisher-Black uit Nieuw-Zeeland op de streep.

Riejanne Markus komt als eerste over de streep - Foto: ANP Foto

De Belgische wereldkampioene Lotte Kopecky finishte achter het duo als derde en behield zo de leiderstrui. De Nederlandse Demi Vollering ging in de slotkilometer met een aantal andere rensters onderuit. Vollering bereikte nog wel fietsend de finish en behield haar tweede plaats in het klassement.

Markus en Fisher-Black waren al vroeg in de aanval gegaan en hadden na de laatste klim nog altijd een voorsprong van 1 minuut op de groep favorieten. Markus zette de sprint vroeg in, maar ging nog bijna te vroeg rechtop zitten.

"Dit was wat ik nodig had voor het zelfvertrouwen"

Wielrenster Riejanne Markus

De genoegdoening was groot voor de 30-jarige Markus, die lang hoopte de tijdrit te kunnen rijden op de Olympische Spelen. Ze zag de boven haar verkozen Ellen van Dijk matig presteren in Parijs en reed ook een ongelukkige Tour de France. "Dit was wat ik nodig had voor het zelfvertrouwen", vertelde de Amstelveense, die net als Fisher-Black overstapt naar de ploeg Lidl-Trek. "We wisten niet hoe groot onze voorsprong was. Pas in de laatste kilometer wist ik zeker dat het om de ritwinst ging." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52