Ga naar Content

Het verjaardagsfeestje van AZ-legend Kristen Nygaard zorgt voor veel emoties: "Ik hou van die man"

Hiep hiep hoera, Kristen Nygaard is vandaag 75 jaar. Gister vierde de legendarische middenvelder van AZ al zijn verjaardagsfeestje met de Alkmaarse fans. Honderden supporters stonden Nygaard bij het stadion van AZ op te wachten met muziek en fakkels. "Een fantastisch mens en een fanatische voetballer."

AZ-legend Kristen Nygaard viert zijn 75e verjaardag met de Alkmaarse fans - NH Nieuws

"Kristen Nygaard hoort hier", vertelt een vrouwelijke fan van AZ. Ze heeft zelfs een tatoeage van de Deense jarige job op haar arm. "Een geweldige voetballer en ook een geweldige persoonlijkheid."

Van 1972 tot 1982 speelde Nygaard 363 keer in het shirt van AZ. In die tijd stal hij de harten van de supporters in de Alkmaarder Hout. Niet alleen met zijn magische linkervoet, maar ook door zijn zachtaardige karakter. "Ik kan gewoon zeggen dat ik van die man hou", is een AZ-supporter openhartig over de betekenis van Nygaard in zijn leven.

Met AZ veroverde Nygaard in 1981 de landstitel. Als aanvallende middenvelder speelde hij een belangrijke rol in het Alkmaarse kampioensteam. "Hij was de architect van het grote AZ."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52