Ga naar Content

'Fiets 'm erin' groot succes bij kermis Onderdijk: "Kwam tot vier meter ver"

Wat is er leuker dan in de zon toekijken hoe mensen proberen te fietsen over een smal parcours boven het water? Zo’n 500 bezoekers trok het evenement 'Fiets 'm erin' tijdens de jaarlijkse kermis in Onderdijk, waar – zoals gebruikelijk – meedoen belangrijker was dan winnen.

Fiets 'm Erin bij Kermis Onderdijk - NH Nieuws

Glunderend kijken Paul Grooteman en Renée Grent van het kermiscomité rond. Veel publiek en meer dan 30 deelnemers. "Geweldig, kijk hoeveel mensen er zijn." Zelf deden ze ook mee. Als één van de weinigen halen ze het einde van het parcours. Het geheim? "Je moet blijven trappen."

Het idee ontstond vorig jaar. 'Fiets 'm erin' is een onderdeel van het bekende tv-programma Te land, ter zee en in de lucht. Via een helling moeten de deelnemers over een smalle balk rijden en het einde te zien bereiken. Al ziet het publiek ook graag hoe ze in het water vallen. "Het idee ontstond vorig jaar, maar dan moet je het nog wel doen. Onze hoofd helling, zoals we hem noemen, Patrick Mol heet het bedacht. En gelukkig hebben we veel vrijwilligers om het op te bouwen."

Fiets 'm erin voor herhaling vatbaar

Jouke en David zijn één van de deelnemers. Ze zijn onder de indruk van wat ze zien. "Waar maak je dit mee. Ik heb filmpjes gezien op Youtube bij andere kermissen. En dan zie je het hier, in zo'n kleine gemeenschap. En er komt heel wat kijken bij het organiseren. EHBO, een ambulance, er zijn enorm veel regels. Het is gewoon prachtig."

De belangrijkste vraag: hebben ze het einde gehaald van het parcours? "Nee, dat niet", vertellen ze lachend. "Ik denk dat we 4 meter ver kwamen. Maar het gaat erom dat ik woensdag weer aan het werk kan."

Het kermiscomité geniet met volle teugen van het kermisevenement. "Dit is toch goud, alleen maar vrolijke gezichten. Je doet het ook voor het dorp. Dit is voor herhaling vatbaar."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]