Ga naar Content

Groep mannen met elkaar op de vuist tijdens Fuikdag in Alkmaardermeer

Tijdens de jaarlijkse Fuikdag op het Alkmaardermeer afgelopen zondag zijn een groep mannen met elkaar op de vuist gegaan. Beelden van de vechtpartij circuleren op Dumpert. "De situatie was echt wel dreigend, er moest echt ingegrepen worden", verklaart de politie.

Foto: Via video Dumpert

Sinds een paar jaar wordt op het Alkmaardermeer een Fuikdag gehouden. Gezellig met elkaar op bootjes dobberen, muziek aan, terwijl de alcohol rijkelijk vloeit. Dit jaar werd het feestje echter vroeg afgebroken door een opstootje.

Nadat er onrust ontstond en de sfeer grimmiger werd, belde de organisatie de politie, werd de muziek uitgezet en werden de bezoekers opgeroepen om te stoppen, verklaart een woordvoerder tegen mediapartner Streekstad Centraal.  

Verdovende middelen

"Er waren rond de 300 tot 400 man aanwezig. Na het stoppen van de muziek bleven er nog zo'n 100 over en toen ontstond de vechtpartij. Zoals je kan zien op de beelden waren er alcohol en verdovende middelen in het spel."

De video op Dumpert begint met een man in blauwe kleding die uit een bootje op de kade klimt, waarna hij verhaal gaat halen. De man wordt bij de keel gegrepen, er ontstaat een duw- en trekpartij met slaan en schoppen. Een aantal mensen die de boel proberen te sussen, krijgen ook een klap. De beelden eindigen met iemand die roept: "Jongens! Iedereen kan naar huis!"

Er zijn zes boetes uitgedeeld. De politie verrichtte geen aanhoudingen en doet geen verder onderzoek, maar mogelijk gebeurt dat alsnog. Dat hangt af van of er aangifte wordt gedaan. De woordvoerder roept slachtoffers van het geweld op om aangifte te doen.

Lees ook