Ga naar Content

18-jarige automobilist gewond na lancering op rotonde in Hoofddorp

Een 18-jarige automobilist is vannacht rechtdoor gereden op een rotonde aan de Hoofddorpse Deltaweg. Daardoor werd zijn auto gelanceerd en vloog over de kop. De bestuurder werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Auto total loss na botsing op rotonde - Foto: VLN Nieuws

De politie kan nog niet precies zeggen hoe het ongeluk kon gebeuren. De rotonde op de kruising van de Deltaweg en de Fanny Blankers-Koenlaan heeft een verhoogde middenberm. Ook de snelheid waarmee de automobilist op de rotonde afreed is onbekend, maar het wrak kwam pas een meter of tien achter de rotonde tot stilstand.

Op het ongeluk kwamen twee ambulances en een traumahelikopter af, waarna de gewonde bestuurder met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Hoe hij er op dit moment aan toe is kan de politiewoordvoerder niet vertellen. Wel heeft de politie tests kunnen doen waaruit blijkt dat hij niet onder invloed van drank of drugs was op het moment van het ongeluk.

"Was hij doorgeschoten hadden de gevolgen catastrofaal kunnen zijn"

Politiewoordvoerder

Hoe groot de schade bij auto en chauffeur ook is, het had volgens de woordvoerder mogelijk nog slechter af kunnen lopen. "De auto met platgeslagen dak is vlak voor een waterpartij tot stilstand gekomen in de berm. Was hij doorgeschoten, hadden de gevolgen catastrofaal kunnen zijn."

Ook is het bijna een wonder te noemen dat er naast de bestuurder geen andere gewonden zijn gevallen. Tijdens zijn vlucht door de lucht schoot de auto over de rijbaan van de rotonde en een veelgebruikt fietspad, maar beide stroken waren op dat moment leeg.

Ander nieuws uit Haarlemmermeer

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]