Ga naar Content

Overvallers stormen bedrijfspand binnen en schieten bezoeker neer

Bij een gewapende overval op een bedrijf in Oude Meer, donderdagmiddag 29 augustus, hebben drie mannen de wapens op de medewerkers en een bezoeker gericht. De bezoeker is daarbij in de arm geschoten, blijkt uit videobeeld dat zonet in Bureau NH is gedeeld.

De drie stormen die middag een telecombedrijf aan de Breguetlaan binnen. De politie krijgt rond de klok van 14.30 uur de melding van de overval.

"Op klaarlichte dag krijgen wij te horen over de gewapende overval. Drie overvallers bedreigen dan het personeel met vuurwapens. Ze slaan ermee en één van de mensen wordt in zijn arm geschoten", zegt Roxy Spaargaren van politie Noord-Holland. 

"Op klaarlichte dag bedreigen overvallers het personeel met vuurwapens"

Politie Noord-Holland

De mannen, allemaal in het zwart gekleed, met donkere petjes op en een gespierde bouw, kruipen onder de roldeur van de garage door. Die staat namelijk een stukje open. In de loods bedreigen ze het aanwezige personeel direct met hun vuurwapens.

Er ontstaat paniek. In alle heisa weet een medewerker meteen te ontsnappen. De rest wordt naar de grond gewerkt en een aantal van hen wordt met de kolf van het vuurwapen geslagen. Hier houden ze lichte verwondingen aan over. Het is één ongeorganiseerde bende en al gauw weten ook de vier andere slachtoffers te ontkomen aan hun belagers.

In arm geschoten

Tijdens hun vlucht wordt één van die vluchtende slachtoffers in zijn arm geschoten. Hij raakt hierbij - wonder boven wonder - gelukkig slechts lichtgewond. Wel moesten hij en twee andere slachtoffers in het ziekenhuis aan hun verwondingen worden behandeld.

“Zonder buit vluchten de verdachten in een witte Renault Captur in de richting van de Fokkerweg. Later die avond wordt die auto met valse kentekenplaten aangetroffen in Duivendrecht”, vertelt Spaargaren.

Signalementen

De eerste dader is een man met een breed postuur en een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft een baardje en was geheel in het zwart gekleed met een zwarte pet op. Hij droeg grijze sneakers.

De tweede dader is ook breed en heeft een donkergetinte huidskleur. Hij is in het zwart gekleed en droeg een zwarte pet met een opvallend embleem erop.

Dader nummer drie is eveneens een gespierde man, is wat steviger dan de andere twee, heeft een donkergetinte huidskleur, droeg zwarte kleding en had een pet op, ook in het zwart.

Lees hier meer over overvallen:

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)

Online: bekijk ons themakanaal