Ga naar Content

Dam tot Damloop 2024 grossiert in deelnames Nederlandse toplopers

Dit jaar kent de Dam tot Damloop opnieuw een indrukwekkend sterk nationaal deelnemersveld. Bij de hardloopwedstrijd van Amsterdam naar Zaandam zullen onder anderen Diane van Es, Maureen Koster en Anne Luijten acte de présence geven. Bij de mannen hebben Filmon Tesfu, Björn Koreman en Stan Niesten hun aanwezigheid bevestigd. 

Start Dam tot Damloop 2023 - Foto: NN Dam tot Damloop

Onlangs kondigde de organisatie van de Dam tot Damloop al aan dat olympisch kampioen Joshua Cheptegei uit Oeganda mee zal lopen op zondag 22 september. Cheptegei zal concurrentie krijgen van een sterk deelnemersveld uit Nederland. Zo zullen Tom Hendrikse, Filmon Tesfu en Frank Futselaar allen meestrijden op de traditionele tien Engelse mijl. 

Spectaculair

Naast het drietal staan ook Lucas Nieuweboer, Björn Koreman en Stan Niesten aan de start op Prins Hendrikkade in Amsterdam. In april finishte Niesten nog als tweede Nederlander tijdens het NK Marathon. Nieuweboer verraste op zijn beurt begin dit jaar vriend en vijand dankzij een sensationele overwinning tijdens de Egmond Halve Marathon, waarmee de Nederlanders voor het eerst in 18 jaar de internationale concurrentie achter zich lieten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Lucas Nieuweboer komt als eerste over de streep - Foto: NN Egmond Halve Marathon 2024

Ook bij de vrouwen is er wederom een sterk nationaal deelnemersveld aanwezig. Uiteraard is de Egmondse Jill Holterman weer van de partij, net zoals Maureen Koster. Behalve Koster staan er nog meer olympiërs aan de start, want ook Diane van Es en Anne Luijten zullen in actie komen. Van Es pakte een zilveren medaille op het EK in juni en een 16e plek in de olympische finale van de 10.000 meter.

Tot slot zullen ook Jacelyn Gruppen, Jasmijn Lau en Marcella Herzog een gooi doen naar een hoge eindklassering. 

📺 | NH Nieuws doet op televisie van 10.00 uur tot 17.00 uur live verslag van het hardloopevenement. Zowel de wedstrijd van de mannen en vrouwen, als de verrichtingen van de recreanten wordt uitgezonden. Het commentaar bij de uitzending komt van Edward Dekker en topatleet Ronald Schröer.

🎤 | Onze verslaggevers staan langs het hele parcours. Van de start op de Prins Hendrikkade tot aan de finish in de Peperstraat in Zaandam. 

💻 | Op www.nhnieuws.nl houden we je ook op de hoogte via een liveblog. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52