Ga naar Content

Bijna twee dagen lang code geel: onweer, hagel en kans op flinke wateroverlast

Vanaf woensdagochtend tot en met donderdagavond geldt er code geel in de hele provincie. Naast onweersbuien en hagel moeten de Noord-Hollanders vooral rekening houden met flinke wateroverlast, meldt het KNMI.

Flinke regenbui in Castricum - NH Nieuws

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Noord-Holland van woensdagochtend tot donderdagavond. 

In de ochtend komen er in het noorden van het land onweersbuien voor die gepaard kunnen gaan met hagel en windstoten. Op sommige plekken wordt tot 100 millimeter neerslag verwacht, wat in Noord-Holland kan leiden tot wateroverlast. Vanaf het einde van woensdagmiddag verspreiden de buien zich over bijna het hele land. Aan de kust blijft het ook donderdag onrustig met stevige onweersbuien, waarschuwt het weerinstituut.

Vanwege een staking rijden er tussen 4.00 en 8.00 uur geen treinen of bussen. Rijkswaterstaat waarschuwt daarom voor extra verkeersdrukte in de ochtend. 

De buien zorgde vanochtend vroeg al kort voor wat problemen op de snelweg A10 bij Amsterdam-Zuid. Omdat er plassen op de weg lagen, werd er uit voorzorg één rijstrook afgesloten, meldt de ANWB. "We wilden voorkomen dat daar doorheen gereden werd", aldus de woordvoerder. De rijstrook is inmiddels weer open.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.