Ga naar Content
Van achteren wordt een persoon getoond die een politiejasje draagt met het opvallende opschrift "POLITIE" op de achterkant. De jas heeft goed zichtbare gele strepen met reflecterende eigenschappen en een symbool boven de tekst.
Noord-Holland

112-blog | Heel veel regen: KNMI waarschuwt over overlast • Politie zoekt vier mannen met bivakmutsen in Amstelveen

11 september 2024, 09.06 uur · Aangepast 12 september 2024, 19.38 uur
Door: Redactie · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Welkom in het NH Nieuwsblog van 11 september. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie. 

11 september 2024, 21.46 uur

Woning door bliksem getroffen in IJmuiden

Bliksem sloeg woensdagavond rond 20.30 uur in op de dakkapel van een woning aan de Velserduinweg in IJmuiden. De bewoners roken een brandlucht en sloegen alarm. De schade bleef beperkt: op de muur is een grote zwarte brandplek te zien. Wel komt elektriciteitsbedrijf Liander de stroom controleren van de woning. 

Foto: Inter Visual Studio

11 september 2024, 20.25 uur

Heel veel regen: KNMI waarschuwt voor wateroverlast

De zware regenbuien aan de kust zijn begonnen. Het KNMI waarschuwt voor veel regen en mogelijk wateroverlast. Plaatselijk kan er in het westen wel zo'n 50 tot 75 millimeter vallen in de komende 24 uur. Op enkele plekken zelfs 75 tot 100 millimeter. Die hoeveelheden komen in de buurt bij wat er normaal gesproken in de hele maand september valt. 

Daarnaast kan door de hele provincie (zware) onweersbuien voorkomen.

11 september 2024, 20.04 uur

Autocontrole Oostelijk Havengebied levert drugs en munitie op, twee mannen aangehouden

Twee Amsterdammers (20 en 23 jaar) zijn op heterdaad aangehouden tijdens een autocontrole in het Oostelijk Havengebied gisterenochtend. Het tweetal had onder andere drugs en munitie bij zich.
 

11 september 2024, 16.28 uur

Auto te water in Aalsmeer

Een auto viel woensdagmiddag in het water naast de Vlasakkerlaan in Aalsmeer. Er raakte niemand gewond. Een berger kwam ter plaatse om de auto uit het water te halen. 

Foto: Davey Photography

11 september 2024, 14.37 uur

Politie zoekt vier mannen met bivakmutsen in Amstelveen

De politie is woensdagmiddag rond 13.30 uur een grote zoekactie gestart in de wijk Middenhoven in Amstelveen, na een mogelijke woninginbraak aan de Poortwachter. Vier verdachten worden gezocht. De mannen zijn in het zwart gekleed, dragen allen bivakmutsen, zijn tussen de 20 en 30 jaar oud, en hebben een licht getinte huidskleur. Eén van hen heeft een baard en snor, en mogelijk dragen ze grote tassen.

Een politiehelikopter heeft een half uur boven de wijk gevlogen om de verdachten te lokaliseren. Daarnaast heeft een hondengeleider in tuinen in de buurt van de woning gezocht. Van de mannen ontbreekt nog elk spoor. 

Foto: Foto's: VLN Nieuws

11 september 2024, 14.01 uur

Drie mannen aangehouden in onderzoek naar overleden vrouw in Zaandam

De politie heeft gisteren drie mannen aangehouden in verband met het overlijden van een 34-jarige vrouw in Zaandam. Het gaat om twee mannen van 19 en 30 jaar uit Amsterdam en een 51-jarige man uit Amstelveen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.

De vrouw werd op zondag 8 september dood aangetroffen in een woning aan de Pieter Latensteinstraat. Onderzoek wijst uit dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoekt de omstandigheden rond haar dood, en er zijn diverse doorzoekingen verricht.

11 september 2024, 14.01 uur

Tiener overleden na aanrijding in Uithoorn

Bij een aanrijding met een vrachtwagen op de Koningin Maximalaan in Uithoorn is vanmorgen een 16-jarig meisje uit De Kwakel om het leven gekomen. Volgens de politie is ze ter plaatse overleden.

11 september 2024, 11.07 uur

Geen treinen tussen Haarlem en Voorhout na ongeluk met vrachtwagen

De NS meldt dat de verstoring van het treinverkeer tussen Haarlem en Voorhout naar verwachting tot minstens twaalf uur vanmiddag zal aanhouden. Dit heeft met name gevolgen voor reizigers richting Leiden centraal.