Ga naar Content

Reusachtige BelugaXL staat nog steeds op Schiphol

De Airbus A330-700L (BelugaXL) had gisteren problemen met de luchtdruk in de cabine, blijkt uit navraag van NH. Het gigantische ding moest dinsdagmiddag daarom onverwacht op Schiphol landen. De BelugaXL vervoert onderdelen naar een Airbus-fabriek in Hamburg, maar een dag later staat het toestel nog steeds aan de grond. 

Schiphol deelde zelf beelden van de landing van de BelugaXL - Schiphol

De reusachtige BelugaXL is een bijzondere verschijning. Het vliegtuig, dat opvallend veel op een witte walvis (Beloega) lijkt, is speciaal ontworpen om grote vliegtuigonderdelen te vervoeren. 

Ook deze 63 meter lange Airbus vervoerde dinsdagmiddag onderdelen voor verschillende types toestellen. De luchtvaartmaatschappij heeft zowel fabrieken in Saint-Nazaire als in Hamburg. 

Het vliegtuig vloog gistermiddag van de Franse luchthaven Saint-Nazaire Montoir naar het Duitse vliegveld Hamburg-Finkenwerder. Door een luchtdrukprobleem besloot de bemanning van het voertuig uit voorzorg te dalen en uit te wijken naar Schiphol. Het toestel landde daar gisteren om 15.00 uur. 

De technische dienst is momenteel aanwezig op Schiphol, maar het probleem in het toestel is nog niet verholpen. Een eerder gepland vertrek naar Hamburg had vanavond plaats moeten vinden, maar Schiphol laat weten dat het nog niet duidelijk is wanneer de Airbus zijn weg kan vervolgen.  

Ander nieuws op Schiphol

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.