Ga naar Content

Paratriatleet Geert Schipper pinkt traantje weg bij toespraak dochter tijdens huldiging

Paratriatleet Geert Schipper uit Spanbroek is vanavond gehuldigd in de gemeente Opmeer. Dit vanwege zijn prestatie op de Paralympische Spelen in Parijs, waar hij een bronzen medaille behaalde. De huldiging op het gemeentehuis was extra speciaal vanwege de toespraak van dochter Julia, toevallig ook kinderburgemeester in Opmeer. "Ik heb dan wel brons gewonnen, maar mijn gezinnetje is goud waard", glundert hij.

Foto: WEEFF

"Lieve papa", begint dochter Julia haar toespraak. Schipper reageert geëmotioneerd als zijn dochter begint te spreken. "Vandaag zijn we bij elkaar gekomen om jou te huldigen." Het is stil in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedereen luistert aandachtig naar kinderburgemeester Julia.

"We hebben de longen uit ons lijf geschreeuwd tijdens de spannende wedstrijd op 2 september, maar je hoorde ons niet." Zowel Schipper als zijn vrouw Thalita kijken trots naar hoe hun dochter het woord neemt.

Tekst gaat verder onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Papa, ik ben ontzettend trots op jou en ik hou van je", eindigt Julia haar speech. Schipper kan moeilijk zijn tranen bedwingen. Vader en dochter vliegen elkaar in de armen. "Ik ben ontzettend trots op alle drie mijn dochters. Maar dat Julia kinderburgemeester is, vind ik echt heel erg gaaf", vertelt hij na afloop van de huldiging. "Hoe ze het doet, is ook echt geweldig."

Emoties lopen hoog op in de raadzaal

Naast de speech van zijn dochter wordt Schipper ook toegesproken door burgemeester Gerard van den Hengel. Vervolgens staat de moeder van Schipper op om haar zoon en schoondochter Thalita toe te spreken: "Geert heeft zilver en brons gewonnen, maar Thalita is voor ons goud waard."

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: burgemeester Van den Hengel tijdens de huldiging van Geert Schipper - Foto: WEEFF

De raadzaal vult zich met een hard applaus. Zowel Geert als Thalita pinken een traantje weg bij de speech. "Ik zeg al jaren dat mijn vrouw het goud voor mij is", antwoordt hij daarop.

Ondanks dat Schipper het ongeval van twintig jaar terug goed heeft verwerkt, komt alles wat er is gebeurd tijdens de huldiging weer naar boven. "Ik heb veel nieuwe deuren weten te openen, maar er blijft toch altijd een kiertje van een oude deur opstaan waar veel emotie zit en dat is lastig." Toch moedigt hij iedereen aan om zijn dromen achterna te gaan. "Geef niet te snel op en doe het samen, want samen is zoveel leuker."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]