Ga naar Content

Britse 'top secret' tv-opnames met gigantische hijskraan in Volendam

Het reuzenrad is nog maar net opgeruimd of er staat alweer een nieuwe attractie op het Europaplein in Volendam. Vanmorgen werd er een gigantische hijskraan het plein opgereden. Aan de hijskraan hangt een tafel met stoelen en waarom dat is, is volgens de mensen rondom de hijskraan 'top secret'.

Britse tv-opnames in Volendam - NH Nieuws

De bewoners rond het plein hebben een brief gekregen waarin staat dat er donderdag voorbereidingen en vrijdag filmopnamen worden gemaakt voor een internationaal tv-programma. En dat het programma geproduceerd wordt het Britse Two Four.

Zowel de Nederlandse beveiligers als de Britse mensen, die rond de hijskraan lopen, willen er niets over kwijt. En als we vragen of we een ritje omhoog mogen wordt er nee geschud. Zelfs de figuranten die donderdagmiddag als testpersonen omhoog worden gehesen, houden hun lippen stijf op elkaar. "We hebben een verklaring moeten tekenen, dat we niets mogen zeggen."

Waar zijn we?

Na flink wat doorvragen komen we er dan toch achter dat het om een Amerikaans tv-programma gaat dat door een Engelse producent wordt gemaakt. In het programma worden de deelnemers geblinddoekt de lucht in gehesen. Boven in de lucht mogen ze de blinddoek afdoen en moeten ze raden waar ze zijn.

Tekst gaat verder onder video.

Britse tv-opnames in Volendam - NH Nieuws

Het format komt ons bekend voor, want op Videoland staat ook een programma waarin deelnemers een reis maken door Europa zonder te weten waar ze zijn. 'Bestemming X' heet dat programma dat gepresenteerd wordt door Nasrdin Dchar. Als we uiteindelijk op de website van de Britse tv-producent kijken, zien we dat zij de makers zijn van de Britse en Amerikaanse versie 'Destination X'. 

De kans is dus groot dat het opnames zijn voor dat programma. Nu maar hopen dat de deelnemers dit artikel niet lezen, want tja, dan komen ze er natuurlijk achter waar ze zijn. De opname van het programma is vrijdag.

Foto: Annemarie Kroon

Lees ook