Ga naar Content

Onrustige nacht in Haarlem

De nacht van zaterdag op zondag is onrustig verlopen in Haarlem. In de stad waren twee autobranden, waarvan een veroorzaakt door een explosie. Ook werd een man aangehouden voor rijden onder invloed na een ongeluk.

Het eerste incident vond rond 1.30 uur vanmorgen plaats. Aan de Bertha von Suttnerstraat ging een geparkeerde auto in vlammen op. De hele binnenkant van de auto is verwoest.

De politie meldt dat de brand aangestoken lijkt. Getuigen hebben gemeld dat zij een persoon zagen wegfietsen op een fiets in de richting van de Erasmuslaan. Mensen met informatie worden gevraagd zich te melden.

Tekst loopt door onder de foto's.

Ongeveer een uur later zorgde een explosie voor nog een autobrand in dezelfde Haarlemse buurt, dit keer aan de Briandlaan. De klap was volgens getuigen in de wijde omgeving te horen. 

De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen, maar kon niet voorkomen dat ook deze auto zwaar beschadigd raakte. De politie doet nog onderzoek.

Tekst loopt door onder de foto's.

Rond een uur of 4.00 raakte de bestuurder van een auto de macht over het stuur kwijt op de Amsterdamsevaart. De twee inzittenden raakten niet gewond, maar de bestuurder werd wel aangehouden door de politie vanwege vermoeden van rijden onder invloed. Er is bloed bij hem afgenomen en zijn rijbewijs is ingenomen, meldt een politiewoordvoerder.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.