Ga naar Content

Live NH Sport: FC Volendam moet aan de bak en talenten Ajax en AZ tegenover elkaar

Omdat zowel FC Volendam, Jong Ajax én Jong AZ voetballen, is er vanavond vanaf 19.00 uur een extra sportuitzending op NH Radio. De beloftenclash is er altijd eentje om naar uit te kijken, terwijl FC Volendam met FC Dordrecht een pittige tegenstander op bezoek krijgt. 

Jong AZ wint met 4-1 bij Jong Ajax (2024) - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

FC Dordrecht is al lang niet meer het lelijke eendje in het betaalde voetbal. Na de degradatie uit de eredivisie in 2015 bivakkeerden De Schapenkoppen steevast in de kelder van het profvoetbal. Tot vorig seizoen. De vierde plek en nacompetitie leidden echter niet tot promotie. Dit seizoen lijkt Dordrecht zich opnieuw met de betere ploegen te gaan meten. Het team van de nieuwe trainer Melvin Boel haalde acht punten uit de eerste vijf wedstrijden. 

Blessuretijd

Trainer Rick Kruys van FC Volendam moet met de helft genoegen nemen. Alleen van TOP Oss werd overtuigend gewonnen (4-0), Vrijdag verspeelden de Volendammers bij MVV in blessuretijd de winst (2-2). Volendam heeft een overwinning nodig om weg te komen uit de onderste regionen en aan te sluiten bij de middenmoot van de eerste divisie.  

Tekst gaat door onder de foto.

Volendam-speler Bilal Ould-Chikh legt het af tegen Marko Kleinen - Foto: Pro Shots/Johan Manders

Kruys is nog in afwachting van de vrijgave van Brandley Kuwas. De aanvaller tekende anderhalve week geleden een contract bij Volendam, maar is nog niet speelgerechtigd; Aurelio Oehlers is weer fit. De aftrap bij FC Volendam - FC Dordrecht is om 20.00 uur. Vanuit het Volendam-stadion hoor je verslaggever Stephan Brandhorst. 

Jong Ajax - Jong AZ

Op hetzelfde tijdstip begint op sportpark De Toekomst in Amsterdam de ontmoeting tussen de beloftenteams van Ajax en AZ. Zes keer eerder stonden zij in competitieverband in de eerste divisie tegenover elkaar. De balans is licht in het voordeel van de Alkmaarders die drie keer wonnen. Jong Ajax zegevierde twee keer en één keer werd het 1-1. 

Tekst gaat door onder de foto.

Jorthy Mokiocelebrates (r) viert zijn goal tegen Cambuur - Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

In het huidige seizoen ontlopen de teams elkaar ook niet veel. Jong Ajax voetbalde acht punten bij elkaar en Jong AZ zeven. Afgelopen vrijdag versloeg Jong Ajax SC Cambuur in Leeuwarden (0-1), terwijl Jong AZ onderuit ging tegen Vitesse (0-1)

Mocht er vanavond een winnaar komen dan dendert die zo de top-5 binnen. Opvallend is dat de ploeg van Jong AZ-trainer Leeroy Echteld in de voorgaande twee uitduels niet tot scoren kwam, terwijl Jong Ajax thuis nog niet gewonnen heeft. Hoe dat vanavond verder gaat, hoor je van verslaggever Erik-Jan Brinkman.

NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52