Ga naar Content

Telstar verliest en ziet koppositie weer uit beeld verdwijnen

Geen winst en ook geen gedroomde koppositie voor Telstar. Op bezoek bij Excelsior verliezen de Witte Leeuwen met 3-2. "We mogen trots zijn wat we hebben laten zien tegen zo'n ploeg", zijn de woorden van trainer Anthony Correia na afloop. Door het verlies zakt Telstar naar plek vijf op de ranglijst van de eerste divisie.

Telstar-trainer Anthony Correia ondanks verlies trots op zijn ploeg - NH Nieuws

"We moeten zeker deze lijn doortrekken", geeft Anthony Correia aan vlak na de nederlaag op Woudestein. Bij winst had Telstar de koppositie kunnen pakken en dat lukten de Velsenaren slechts twee keer eerder in de historie. "Jammer dat we de supporters dat niet hebben kunnen bieden, maar daar gaat het ons niet om."

De wedstrijd in het Rotterdamse Kralingen golfde heen en weer, waar Excelsior zeker in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg was. De 2-0 voorsprong in de rust was ook verdiend voor de thuisploeg. Na rust bracht Correia invaller Reda Kharchouch in de ploeg en mede daardoor kwamen de Witte Leeuwen beter in de wedstrijd.

Aansluitingstreffers

Na een mooie aanval bracht eerst Youssef El Kachati de spanning terug in de 68e minuut, 2-1. Een gelijkmaker hing in de lucht, maar Excelsior wist het net eerder te vinden. Telstar gaf niet op en vlak voor tijd maakte Hamdaoui een heerlijk doelpunt, 3-2. "De bal zat er lekker in en het is een tijdje geleden dat ik had gescoord", geeft Hamdaoui met een lichte glimlach aan. 

Toch is Hamdaoui wel teleurgesteld na de wedstrijd. In de absolute slotfase bleef de Rotterdamse ploeg overeind en verliet Telstar balend het veld.

Tekst loopt door onder de video.

Geweldig doelpunt Mohamed Hamdaoui levert Telstar geen punten op - NH Nieuws

Amateurcontract

Op de slotdag van de transfermarkt tekende Hamdaoui een contract op amateurbasis bij Telstar. De technicus hoopte op een mooie transfer, maar deze kwam er niet. "Na een rotseizoen kon ik bij Telstar meetrainen en dat was heel leuk. En ik wist dat de club mij niks kon bieden."

Trainer Correia is zeer content met de beschikking over Hamdaoui in zijn selectie. "Ik geniet enorm van hem en ik hoop dat hij nog heel lang Witte Leeuw blijft."

In de volgende speelronde gaat Telstar op bezoek bij ADO Den Haag.

Trainer Anthony Correia verklaart bijzondere situatie van Mohamed Hamdaoui bij Telstar - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52