Ga naar Content

Strijder tegen orgasmekloof: Hanni runt seksshop 'voor vrouwen' in Amsterdam

In 1988 begon Hanni Jagtman (73) met het verkopen van seksartikelen voor vrouwen. Wat als een webshop begon, is nu uitgegroeid tot een winkel waar je producten kunt kopen en workshops kunt volgen. Allemaal met als doel vrouwen meer plezier te geven tijdens seks.

Foto: NH Media

Wanneer Hanni een artikel leest over een door vrouwen opgerichte seksshop, besluit ze dat er ook zoiets in Amsterdam moet komen. Want, zo vertelt ze, "Als je over de Wallen loopt krijg een beeld van vrouwen en seksualiteit waar je je als vrouw op geen enkele manier mee kunt associëren." Ze besluit over te gaan tot actie. 

Niet veel later wordt Mail & Female opgericht, een online winkel voor seksspeeltjes voor vrouwen. Met haar winkel en ideaal is ze voornemens de orgasmekloof te verkleinen. "Het is onrechtvaardig dat vrouwen niet volledig kunnen genieten van seks en hun lichaam", aldus Hanni. Seksspeeltjes helpen volgens haar enorm om de orgasmekloof te verminderen en: 'zolang die nog bestaat, is er nog geen reden om de strijd te stoppen'. 

Yoni workshop 

Inmiddels is er ook een fysieke winkel, op de hoek van de Vijzelgracht in Amsterdam. De winkel trekt volgens Hanni een heel divers publiek: "Het hele diverse seksuele pluimage vindt hier zijn plek."

Naast de producten, komen mensen ook langs voor workshops. Bij de 'yoni massage' en 'lingam massage' komen de dildo's en vulva's op tafel om te op oefenen. Al gaat het niet alleen om techniek: "Het gaat ook om het gevoel en de betekenis er achter, zoals we dat vanuit de Tao en de Tantra hebben geleerd."

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.

Lees ook