Ga naar Content

Weer topfitte AZ'er Kwakman moet geduld bewaren na tegenslag: "Zit er dichtbij"

Na twee blessures is Dave Kwakman weer topfit. De Volendamse middenvelder miste een groot gedeelte van de voorbereiding met AZ en moet nu opnieuw strijden voor een plek op het Alkmaarse middenveld. "Er zijn veel goede spelers."

Jong AZ'er Dave Kwakman is weer topfit en moet nu rustig op zijn kans wachten - NH Nieuws

"Ik moet op dit moment rustig wachten", laat een geduldige Dave Kwakman weten na de winst op Jong Ajax (1-2). Vorig seizoen maakte hij z'n basisdebuut voor AZ. En dat ging erg goed, want Kwakman had een passnauwkeurigheid van honderd procent. "Als ik nu weer m'n kans krijg, dan moet ik 'm pakken. Op dit moment behoor ik tot de A-selectie, dus ik zit er waarschijnlijk dichtbij."

Charlie Setford

Geduld is ook het credo voor Charlie Setford. De keeper van Jong Ajax speelde gisteravond tegen het Jong AZ van Kwakman, maar hij kon ondanks vele reddingen niet voorkomen dat de punten naar Alkmaar gingen. In Amsterdam is de 20-jarige Haarlemmer vierde doelman en moet voorlopig dus wachten. "Ik heb nog jong en hoop te leren van de andere keepers. Zo is Remko Pasveer een mooi voorbeeld." 

Tekst loopt door onder de video.

Sterk keepende Jong Ajacied Charlie Setford kon nederlaag niet voorkomen tegen Jong AZ - NH Nieuws

Door het verlies zakt Jong Ajax in de eerste divisie naar plek negen en Jong AZ stijgt naar de zesde plek op de ranglijst. Aankomende zaterdag gaan de jonge Amsterdammers op bezoek bij Vitesse en maandag ontvangen de Alkmaarse talenten De Graafschap thuis in Wijdewormer.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52