Ga naar Content
Close-up van rood-wit politieafzetlint met het woord "POLITIE" erop gedrukt. Een politieauto met een rood-wit-blauw diagonaal strepenpatroon is wazig op de achtergrond. De scène lijkt een actief politiegebied of afgezette locatie te zijn.
Noord-Holland

112-blog | Gezin opgeschrikt door nachtelijk explosie • Auto rijdt huis binnen

18 september 2024, 06.15 uur · Aangepast 18 september 2024, 22.36 uur
Door: Redactie · Foto: AT5 (archief)

Welkom in het NH Nieuwsblog van 18 september. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie. 

18 september 2024, 22.36 uur

Amstelveens gezin opgeschrikt door nachtelijk explosie

Bij een woning in Amstelveen is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosief afgegaan. De brand die daardoor ontstond, heeft flinke schade aangericht. De bewoners schrokken wakker van de knal, en troffen een flinke ravage in de hal aan. 

18 september 2024, 19.07 uur

Auto rijdt huis binnen in Amstelveen

Een auto is vanmiddag rond 16.00 uur een huis aan De Warren in Amstelveen binnengereden. Hoewel de schade aan de woning flink is, lijkt het met de bestuurder mee te vallen, volgens een getuige. Het is nog niet duidelijk hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

Foto: Inter Visual Studio / Talha Andac

18 september 2024, 18.08 uur

Drie zwaargewonden bij frontale botsing

Bij een zwaar verkeersongeval op de Westdijk (N244) bij Alkmaar zijn vanmiddag drie mensen zwaargewond geraakt. De weg is volledig afgesloten.

18 september 2024, 16.20 uur

Fietser overleden na aanrijding door bus

Een fietser is vanmiddag overleden na een aanrijding met een lijnbus op de Rijksstraatweg in Bennebroek. Dat meldt de Veiligheidsregio Kennemerland. Volgens een ooggetuige gaat het om een jong meisje.
 

18 september 2024, 14.23 uur

Man (23) aangehouden voor schietpartij in Medemblik

De politie heeft dinsdagmiddag een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij die maandagavond plaatsvond aan de Overleek. Het gaat om een 23-jarige man uit Medemblik. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

18 september 2024, 10.29 uur

Politie IJmond waarschuwt automobilisten na verkeersongeluk A9

Het politieteam van de IJmond laat op Facebook weten dat vijftien bestuurders vanochtend op de A9 een verkeersboete hebben gekregen, vanwege het vasthouden van hun mobieltje tijdens het rijden. De politie controleerde dit nadat er vanochtend een kettingbotsing plaatsvond op de snelweg. De meeste telefoongebruikers bleken het ongeval te filmen tijdens het rijden. 

De politie laat weten dat de bestuurders een boete ontvangen van 429 euro. 

18 september 2024, 10.04 uur

Peperdure Porsche in de prak op A9, inzittenden vluchten in andere auto

Na een botsing en een crash tegen de vangrail zijn de inzittenden van een peperdure Porsche gevlucht in een andere auto. De politie heeft inmiddels twee van de drie inzittenden opgespoord, maar is nog hard op zoek naar een onbekende man. 

18 september 2024, 08.22 uur

Kettingbotsing A9 veroorzaakt 60 minuten vertraging

Door een kettingbotsing op de A9 richting Amstelveen, knooppunt Beverwijk - Rotterpolderplein, staat het verkeer stil. Automobilisten moeten rekening houden met zo'n 50 minuten vertraging. Op de aansluitende A22, knooppunt Beverwijk - Velsen, is er een file van zo'n 60 minuten. 

Op de A9 zijn twee rijstroken dicht. Daardoor is er een flinke ochtendspits ontstaan op de snelweg. Via X laat Rijkswaterstaat weten dat na de kettingbotsing nog zes voertuigen schade hebben opgelopen. Een paar daarvan worden door een berger weggehaald.