Ga naar Content

Twee aangiftes tegen omstreden festivalorganisator ingetrokken, nieuwe volgt al

De twee aangiftes die tegen de omstreden festivalorganisator Danny Vermeer uit Hoorn werden gedaan, worden ingetrokken. Dit omdat het bedrag waarop de benadeelden recht hadden, is terugbetaald. Een andere gedupeerde, die ook kaarten voor het afgelaste festival Electronic Garden festival kocht, doet nu aangifte. Daarnaast kijkt de gemeente Hoorn kritisch naar het verlenen van een vergunning voor een mogelijk nieuwe editie.

Foto ter illustratie - Foto: NH Media

De één noemt hem een fantast, de ander beschuldigt hem van oplichting en weer een ander zegt dat hij niet bepaald uitblinkt in organiseren. Feit is dat de Hoornse festivalorganisator Danny Vermeer al maanden flink onder vuur ligt

Hij is het gezicht achter het festival Electronic Garden. Het feest zou zijn primeur beleven in mei van dit jaar, op het Pelmolenpad in Hoorn. Er waren naar eigen zeggen zo'n 3.500 kaarten verkocht, maar door interne financiële problemen werd de stekker er voortijdig uitgetrokken. "De penningmeester heeft er echt een zooitje van gemaakt", verklaarde Vermeer eerder. 

Twee aangiftes

Een nieuwe editie - afgelopen zaterdag - ging ook niet door, terwijl er opnieuw kaarten waren verkocht. Er lagen na het weekend twee aangiftes tegen organisator Danny Vermeer. Dit omdat hij maandenlang niet over de brug kwam met de 150 euro, waar een gedupeerde recht op had. "We hadden met een groepje 5 kaarten gekocht. Het is geen megagroot bedrag, maar het is wel gewoon oplichting. Een fantast of een oplichter: deze jongen moet worden gestopt", stelde ze. 

"Ik ga ook aangifte doen. Ook om anderen te waarschuwen"

Gedupeerde van het Electronic Garden festival

Gisteravond werd het bedrag alsnog terugbetaald, waardoor de twee vriendinnen de aangiftes hebben ingetrokken. Maar daarmee zijn de problemen voor Vermeer en zijn Daniel Vina Events nog niet voorbij. Een andere gedupeerde wacht ook al maanden op haar geld.

In een mailwisseling is te zien dat Vermeer meerdere malen belooft het bedrag - 120 euro - terug te storten, maar dit is tot op heden nog niet gedaan. "Ik ga ook aangifte doen", zegt de gedupeerde. "Ook om anderen te waarschuwen."

'Binnen 14 dagen alles afgehandeld'

Vermeer probeert de puinhopen van twee afgelaste edities op te ruimen. "Ik hoop binnen 14 dagen alles afgehandeld te hebben. We willen het netjes oplossen", stelde hij. 

Ondanks het dubbele fiasco, houdt hij de moed erin. Sterker nog, een nieuwe datum voor poging drie is er al: 7 juni. Locatie: Pelmolenpad, in Hoorn. "Ik heb nu de juiste mensen om mij heen", klonk het. 

Gemeente Hoorn: 'Signalen uit samenleving negeren wij niet'

De gemeente Hoorn was met organisator Danny Vermeer in gesprek voor een vergunning voor de editie van mei 2024. "Die is uiteindelijk niet verleend, omdat de organisator zelf besloot om het festival niet door te laten gaan. Er zijn wel meerdere gesprekken met de organisator gevoerd, voordat hij tot dit besluit kwam. Voor het evenement op 7 juni 2025 is geen aanvraag voor een vergunning ingediend. Mocht de organisator van dit festival wel een aanvraag indienen dan gaan wij met hem in gesprek om te beoordelen wat de mogelijkheden zijn. Elke aanvraag voor een dergelijk groot evenement beoordelen wij kritisch en de signalen uit de samenleving negeren wij natuurlijk niet."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]