Ga naar Content

Kleurrijke zee van boeketten, brieven en knuffels voor verongelukte Natacha (16)

Inwoners van Uithoorn en De Kwakel hebben vanochtend een laatste groet gebracht aan de vorige week verongelukte Natacha (16). Ze stonden massaal langs de route van de rouwstoet, die onder andere de plek van het ongeluk bezocht.

Leerlingen van Natacha's middelbare school legden bloemen op de plek van het ongeluk - NH Nieuws

Een indrukwekkend gezicht, deze ochtend op de kruising van de Koningin Máximalaan en de Faunalaan. Tientallen omwonenden ontmoetten de rouwstoet van Natacha bij de rotonde waar zij precies een week geleden verongelukte.

Wanneer de ouders van Natacha bij de daar al neergelegde bloemen aankomen, worden ze tegemoet gelopen door de honderden leerlingen van het Alkwin Kollege. Binnen enkele minuten groeit de verzameling bloemen uit tot een kleurrijke zee van boeketten, brieven en knuffels.

Inzamelingsactie

Het maakt veel indruk op de omwonenden die op het afscheid af zijn gekomen. "Het grijpt je ontzettend aan, om dat verdriet te zien. Ik ben zelf moeder van een kind dat hier vaak fietst, dan houd je wel even je hart vast", vertelt een van hen.

Uitvaartondernemer Anneloes Kokshoorn startte een inzamelingsactie voor de ouders van Natacha, om de uitvaart te bekostigen en om hen 'een beetje lucht te kunnen geven'. Dat werd opgepikt door de twee dorpen. Inmiddels is er bijna 40.000 euro opgehaald uit meer dan tweeduizend donaties.

"Wanneer het echt telt zijn we er voor elkaar"

Omwonende over de band tussen Uithoorn en De Kwakel

Een vrouw die de hulpdiensten vorige week op de rotonde in actie zag, vindt het inspirerend hoe de omwonenden reageren op het ongeluk: "Hoe gruwelijk het ook is, het is hartverwarmend om te zien iedereen massaal in actie komt. De Kwakel en Uithoorn kunnen elkaar nog wel eens behandelen als concurrentie, maar wanneer het echt telt zijn we er voor elkaar."

Natacha fietste vorige week woensdag iets na 8.00 uur van haar huis in De Kwakel naar haar school in Uithoorn toen het misging. Ze overleed ter plaatse nadat ze geschept werd door een vrachtwagen. De route die het meisje fietste wordt door veel scholieren dagelijks gebruikt.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]