Ga naar Content

Bruid zonder budget valt met haar neus in de boter

Een bijzondere actie van tweedehands kledingwinkel ReShare in Alkmaar: de winkel geeft een trouwjurk weg aan een aanstaande bruid die binnenkort het jawoord zal geven, maar weinig te besteden heeft. "Zodat jij je die dag toch een prinses kunt voelen."

Foto: ReShare Store Alkmaar

In een tweedehands kledingwinkel kom je van alles tegen, maar een bruidsjurk zie je er niet vaak hangen. Joanne Havenaar van de ReShare Store keek dan ook gek op toen een vrouw haar gedragen trouwjurk onlangs kwam doneren.

"Een trouwjurk wordt echt niet vaak binnengebracht, dus dat was voor ons ook bijzonder", vertelt ze op NH Radio. "De vrouw heeft de jurk bewust aan ons gegeven, omdat ze iemand anders, die weinig te besteden heeft, er graag gelukkig mee wil maken."

‘Hier wil elke vrouw in shinen’

Aan trouwjurken hangen vaak flinke prijskaartjes, maar deze jurk wordt gratis weggegeven. "Hier wil elke vrouw wel een dag in shinen", omschrijft Joanne de jurk. "Het is een ivoorkleurige prinsessenjurk, met een voorgevormd korset en een rok van tule. De jurk is in maat 40/42, en kan eventueel worden ingenomen. Er zitten ook schoenen bij, maar die moeten natuurlijk maar net passen."

Foto: ReShare Store (Leger des Heils) in Alkmaar

Met de oproep via NH Helpt hoopt Joanne iemand met een klein budget een onbezorgde en onvergetelijke trouwdag te bezorgen. "Er is een grote onzichtbare groep mensen die in armoede leeft. Voel je je aangesproken of ken je iemand? We willen iemand voor een dag heel gelukkig maken."

Mooiste verhaal

Aanstaande bruiden kunnen zichzelf ook anoniem aanmelden voor de jurk, benadrukt ze.  "Ik snap dat sommige vrouwen een drempel kunnen voelen, maar je hoeft je nergens voor te schamen. Wij vinden het fantastisch om iemand op deze manier een prachtige jurk en dag te bezorgen. Dus meld je aan, en wij kiezen het mooiste verhaal uit."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]