Ga naar Content

Met een schorre Maarten Martens pakt AZ de koppositie in de eredivisie

Schor verscheen AZ-trainer Maarten Martens vanavond na afloop van de moeizame 2-1 uitzege op PEC Zwolle voor de camera's in Zwolle. Verontschuldigend zei hij: "Ik heb iets te veel moeten roepen, want we waren niet heel goed vandaag."

Trainer Maarten Martens staat schor voor de camera - NH Sport/Edward Dekker

Toch is AZ tenminste voor krap 48 uur koploper in de eredivisie. De Alkmaarders passeerden door de winst in Zwolle PSV dat zondag tegen Fortuna Sittard speelt. Het verschil is één punt. Martens: "Ik ben blij dat we zo het weekend ingaan, alleen zegt het niet veel."

Bij AZ-speler Ibrahim Sadiq stond er een grote glimlach op het gezicht. De pijlsnelle aanvaller werkte na vijf minuten in de eerste helft een voorzet van Ruben van Bommel in het doel. Aan het begin van de tweede helft was hij opnieuw trefzeker en stiftte hij op weergaloze wijze vanaf de rand van het strafschopgebied de bal over PEC-keeper Jasper Schendelaar. Zijn mooiste goal ooit? "Eén van de mooiste", zegt de Ghanees lachend.

Tekst gaat verder onder de video.

Ibrahim Sadiq maakte op wonderschone wijze de 0-2 - NH Sport/Edward Dekker

Sadiq eist dit seizoen de plek rechts voorin het elftal op. Op een positie waar Martens vorig seizoen diverse spelers probeerde. Inmiddels heeft Sadiq vier doelpunten gemaakt. "Het is ook te danken aan het team", zegt hij. "Ik krijg het vertrouwen van mijn ploeggenoten en de staf. Dat is het verschil met vorig seizoen. Vertrouwen geeft me een boost." 

Nederlandse les

Sadiq zit op Nederlandse les. Leuk, maar wel lastig. "Nederlandse les is moeilijker dan zo'n stiftje. Maar ik word heel goed geholpen. Ik kan niet alles zeggen, maar ik begrijp wel veel dingen waar mijn ploeggenoten en de coaches het over hebben." 

Eén of twee Nederlandse woorden die hij geleerd heeft? Sadiq: "Heel goed!"

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52