Ga naar Content

Nog één keertje de Peperstraat in NH Sport

Een complete metamorfose ondergaat de Peperstraat in Zaandam van zondagavond op maandagochtend. Waar gisteren nog vele tienduizenden hardlopers de warmte trotseerden op weg naar de finish, is de straat op maandag alweer het domein van het voorbijrazende verkeer. In NH Sport kijken we terug én vooruit, want de Peperstraat gaat op de schop. Op welke plek finisht de 39e editie van de Damloop? 

Nog één keertje de Peperstraat in NH Sport - NH Sport/Edward Dekker

Voor bewoner Wouter Veenis was het heel bijzonder om elk jaar vanaf zijn balkon op vier hoog naar het grootste hardloopevenement van Nederland te kunnen kijken. We zien hoe de straat wordt schoongemaakt en de laatste hekken, wc's en andere benodigdheden voor de Damloop worden opgeruimd. De camera van NH Sport draait ook in de straat waar de lopers volgend jaar de finishlijn passeren. 

Nieuwe coach VOC

Verder in deze uitzending een samenvatting van de basketbalwedstrijd in de BNXT League tussen Den Helder Suns en landskampioen Leiden. De handbalvrouwen van VOC uit Amsterdam-Noord hebben een andere hoofdcoach. Rachel de Haze doet een stapje terug en assistent Elly An de Boer een stap vooruit. Al zijn de rollen volgens de technische staf en speelsters minder ingrijpend veranderd dan dat het lijkt. De Haze blijft immers betrokken bij VOC.

De eerste uitzending van NH Sport zie je maandag om 17.10 uur, waarna deze elk halfuur wordt herhaald.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52