Ga naar Content

Fatbikebestuurder zwaargewond bij ongeval op Haarlemse Kennedylaan

Bij een aanrijding op de Kennedylaan in Haarlem Schalkwijk is maandagmiddag een fietser zwaargewond geraakt. Het slachtoffer - een minderjarig meisje - reed op een fatbike over het fietspad langs de weg, toen ze werd geschept door een auto. 

Ongeval fatbike Kennedylaan Haarlem - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Het ongeval gebeurde rond 16.40 uur, vlak bij het Spaarne Gasthuis. Een traumahelikopter werd opgeroepen en landde bij het ziekenhuis. Uiteindelijk is het slachtoffer voor de nodige zorg naar het ziekenhuis gebracht, het is niet bekend hoe het nu met haar gaat. 

Een politiewoordvoerder laat weten dat het meisje op de fatbike vermoedelijk aan de verkeerde kant van de weg fietste. Daardoor zag de automobilist haar over het hoofd. De politie doet verder geen onderzoek meer naar de toedracht, de zaak is nu overgedragen aan de verzekeringsmaatschappij. 

Ernstig hoofd- en hersenletsel

Het aantal ongevallen met fatbikes neemt verontrustend snel toe, blijkt uit cijfers van kenniscentrum VeiligheidNL. Een arts op de spoedeisende hulp van het Spaarne Gasthuis laat aan NH weten dat hij bijna dagelijks slachtoffers van ongelukken met fatbikes ziet binnenkomen.

Het ziekenhuis houdt de aantallen nauwkeurig bij. In de eerste zes maanden van het jaar waren het er in het Spaarne Gasthuis al vijftig. De meeste slachtoffers zijn tussen de 12 en 14 jaar oud. Veel van hen lopen ernstig hoofd- en hersenletsel op, waar ze soms de rest van hun leven last van houden. Daarom pleit de arts onder meer voor een helmplicht voor bestuurders van elektrische fietsen.

Traumahelikopter landt bij Spaarne Gasthuis na ongeval met fatbike - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]