Ga naar Content

Maatregelen bij Amstelveense flat waar explosieven afgingen

De gemeente Amstelveen neemt maatregelen bij de flat aan de Amstelveense Van Heuven Goedhartlaan waar afgelopen week meerdere explosies waren. Dat heeft het college in een brief laten weten aan de raad. "In het belang van het herstel van de openbare orde en het terugkeren van de rust in de buurt."  

Vernielde brievenbussen door explosie Amstelveense appartementencomplex Morgendauw - Foto: NH/Celine Sulsters

"De incidenten hebben grote impact op de buurt en het veiligheidsgevoel van bewoners", schrijft de gemeente. Daarom zijn er inmiddels camera's geïnstalleerd. "Cameratoezicht blijkt een goed en effectief middel bij de bestrijding van overlast en criminaliteit", benadrukt burgemeester Tjapko Poppens in de brief. 

Het besluit om camera's op te hangen is genomen in overleg met het Openbaar Ministerie. Ook zal de politie intensiever rond de flat surveilleren en nemen handhavers er geregeld een kijkje. De camera's blijven in ieder geval vier weken hangen. 

'Vreselijke knal'

De maatregelen zijn een reactie op de tweede explosie in korte tijd bij het complex, in de nacht van maandag op dinsdag. Rond middernacht worden bewoners van de Morgendauw en nabijgelegen flats opgeschrikt door een 'vreselijke knal'. 

De knal blijkt een explosie die veel schade aanricht. Meerdere brievenbussen zijn vernield, meerdere ruiten zijn gebarsten en het portiek is volledig zwartgeblakerd. Er raakt niemand gewond, maar bewoners zijn bang. "De bewoners van de woning er meteen boven waren erg van slag", vertelde een flatbewoner gisteren aan NH. "Het heeft impact."

Lees ook

Vorige week donderdag richtte een explosief schade aan in de portiek van het appartementencomplex.  De nacht ervoor gebeurde hetzelfde iets verderop aan de Van Heuven Goedhartlaan, bij een rijtjeshuis

De drie explosies worden vooralsnog als afzonderlijke zaken behandeld, vertelt een woordvoerder van de politie. Wel houdt de politie rekening met een verband. Er zijn nog geen verdachten in het vizier. Getuigen en mensen met camerabeelden worden gevraagd zich te melden. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]