Ga naar Content
Een close-upfoto van politielint met het woord "POLITIE" erop gedrukt, tegen de achtergrond van een politievoertuig. De auto is wit met blauwe en rode diagonale strepen. De scène is waarschijnlijk onderdeel van een beveiligd gebied.
Noord Holland

112-blog | Man smokkelt cocaïne in scootmobiel • Vernielingen op station Castricum

25 september 2024, 06.57 uur · Aangepast 25 september 2024, 20.39 uur
Door: Redactie · Foto: AT5

Welkom in het NH Nieuwsblog van woensdag 25 september. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie. 

25 september 2024, 18.27 uur

Douane Schiphol vindt opnieuw cocaïne in scootmobiel

Op Schiphol is afgelopen vrijdag opnieuw een man aangehouden die probeerde twee kilo cocaïne te smokkelen met een scootmobiel. De bestuurder werd na zijn vlucht uit Suriname opgemerkt door de douane.

25 september 2024, 18.22 uur

Vernielingen op station Castricum: ProRail woedend, schade geschat op 20.000 euro

Op station Castricum zijn deze week grote vernielingen aangericht. Ruiten van de lift, informatieborden en de stationsklok zijn kapotgeslagen. ProRail is woedend en heeft aangifte gedaan bij de politie. Eén verdachte is aangehouden en de schade wordt geschat op 20.000 euro.

Regiodirecteur Harro Homan van ProRail noemt de ravage bizar: “Ik ben over de gebeurtenissen deze week heel boos en verdrietig. We openden het vernieuwde station na een complete metamorfose in het voorjaar van 2021. Het is een mooi, ruim en toegankelijk station. Jammer dat een of meerdere personen zo tekeer moesten gaan op het station en veel ruiten moesten sneuvelen. Het is gewoon niet nodig.”

ProRail schat de schade op 20.000 euro.

Foto: ProRail

25 september 2024, 11.06 uur

Politie zoekt twee mannen na gewapende overval Heerhugowaard

De politie is met onder andere een helikopter op zoek naar twee mannen die vanochtend een telefoonwinkel hebben overvallen aan de Middenwaard in Heerhugowaard. De twee waren hierbij bewapend. Om wat voor wapen het gaat, wil een politiewoordvoerder in het belang van het onderzoek niet zeggen. Het lijkt er vooralsnog op dat er geen buit is gemaakt.

De overvallers vluchtten na de mislukte overval richting het station, waarop werd besloten om de treinen daar korte tijd stil te zetten. De mannen zijn niet in één van die treinen of op het station aangetroffen. Inmiddels rijden de treinen weer.

De politie heeft een signalement gedeeld van de daders op X. Het gaat om twee mannen tussen de 18 en 20 jaar oud. De ene had een rode jas aan en donkere broek en een de ander een donkere jas, donkerblauwe spijkerbroek en schoenen met een wit randje. Beiden hebben een donkere huidskleur en een rugtas om. De politie roept op om de mannen vooral niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen. 

Foto: Foto's: Inter Visual Studio

25 september 2024, 10.25 uur

Twee tieners aangehouden na poging straatroof Zaandam

De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Almere en een 17-jarige jongen uit Zaanstad aangehouden voor een poging tot straatroof in Zaandam. De twee worden ervan verdacht dinsdagavond een meisje te hebben willen beroven op de Cypressehout. De tiener werd rond 21.00 uur bij haar kraag gepakt waarop twee mannen probeerden met geweld haar spullen stelen. Een omstander greep in waarna het tweetal vluchtte richting de Blokschaaf.

De politie ging met onder andere een politiehelikopter en diensthond op zoek naar de mannen en wist kort daarop de twee verdachten aan te houden. Ze zitten woensdagochtend beiden nog vast voor onderzoek.

25 september 2024, 07.40 uur

Nog steeds treinstoring bij Schiphol Airport door defecte bovenleiding

Door een defecte bovenleiding bij station Schiphol Airport rijden er vanochtend nog steeds veel minder treinen rijden van, via en naar dit station. Dat laat de NS weten.

Dinsdagavond raakten een bovenleiding en een trein kapot op het traject tussen Schiphol en Hoofddorp. Het herstel is nog altijd niet afgerond en ook de kapotte trein moet nog worden weggesleept, meldt ProRail. Dit betekent dat reizigers die van of naar Amsterdam, Rotterdam of Leiden moeten reizen, rekening moeten houden met drukte en vertraging. Twee derde van de treinen rijdt niet tijdens de ochtendspits. 

Aan het begin van de ochtend was de verwachting dat de verstoring tot 11.45 zou duren. Dit werd begin van de middag bijgesteld naar 13.00 uur.

25 september 2024, 06.57 uur

Explosie bij woning in Huizen

Bij een woning op de Weegbree in Huizen heeft dinsdag op woensdagnacht een explosie plaatsgevonden. Dat meldt de politie.

De melding van de ontploffing kwam iets voor middernacht. Er raakte niemand gewond. De politie roept getuigen op zich te melden.

Foto: Inter Visual Studio

25 september 2024, 06.57 uur

Lees terug: het 112-nieuws van gisteren