Ga naar Content
Close-up van rood-wit politieafzetlint met het woord "POLITIE" erop gedrukt. Een politieauto met een rood-wit-blauw diagonaal strepenpatroon is wazig op de achtergrond. De scène lijkt een actief politiegebied of afgezette locatie te zijn.
Noord-Holland

112-blog | Veel minder treinen rondom Schiphol • Persoon zwaargewond na ongeluk met fatbike in Haarlem

24 september 2024, 10.20 uur · Aangepast 24 september 2024, 21.16 uur
Door: Redactie · Foto: AT5

Welkom in het NH Nieuwsblog van dinsdag 24 september. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie. 

24 september 2024, 21.15 uur

Minder treinen van, via en naar Schiphol door defecte bovenleiding

Door een defecte bovenleiding kan een deel van de sporen en perrons bij Schiphol niet gebruikt worden en rijden er daar fors minder treinen, zegt een woordvoerder van de NS. Ook op andere trajecten heeft het defect gevolgen.

Zo rijden er tussen Schiphol Airport en Hilversum geen Intercity's en tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal minder Intercity's. Volgens de woordvoerder is dat allemaal het gevolg van het defect bij Schiphol Airport.

Een trein van Eurostar heeft problemen bij Schiphol. De trein zal weggehaald moeten worden. De verwachting is dat de operatie duurt tot iets na middernacht.

Reizigers rond Schiphol en Amsterdam wordt aangeraden om "omreisroutes" te nemen.

24 september 2024, 13.45 uur

Persoon op fatbike zwaargewond bij ongeval in Haarlem

Bij een aanrijding op de Kennedylaan in Haarlem Schalkwijk is maandagmiddag een fietser zwaargewond geraakt. Het slachtoffer reed op een fatbike over het fietspad langs de weg, toen ze werd geschept door een auto. 

24 september 2024, 12.28 uur

Nachtelijke schoten gelost in Silvoldestraat in Amsterdam

In de Silvoldestraat in Zuidoost is afgelopen nacht geschoten. Zover bekend raakte daarbij niemand gewond.

24 september 2024, 10.24 uur

Geen files meer rondom Beverwijk

Vanochtend stonden er lange files rondom de Velsertunnel in Beverwijk vanwege bergingswerkzaamheden. Het oponthoud, en de files, zijn middels weer voorbij. 

Ook op de A4 richting Amsterdam staat het vast door een verzakking in het wegdek door werkzaamheden.

24 september 2024, 09.36 uur

Kringloopwinkel Zaandam ontsnapt aan grote brand, wel container met kleding afgefikt

Een kledingcontainer van kringloopwinkel Dorcas in Zaandam is vanochtend rond 5.00 uur in vlammen opgegaan. De container stond dichtbij de winkel zelf, maar door een alerte buurman en het snelle optreden van de brandweer is erger voorkomen.