Barry Lauwers in de fout bij verliezend FC Volendam, maar 'wil niet schijterig keepen'

Winnen van de ongeslagen koploper Helmond Sport en een week later thuis met 2-4 verliezen van de nummer achttien VVV-Venlo. Het overkwam FC Volendam vanavond. Zuur, zeker voor keeper Barry Lauwers die er zowel bij de 0-2 als de 0-3 niet goed uitzag. "Als je als keeper komt, moet je de bal hebben, hè?"

Barry Lauwers baalt van zijn misser bij de 0-2 - NH Sport/Edward Dekker

Opvallend genoeg kende FC Volendam de eerste twintig minuten een prima start, waarin de Volendammers genoeg kansen op een doelpunt kregen. Henk Veerman raakte de paal en de aanvoerder kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Bilal Ould-Chikh en Yannick Leliendal waren met afstandsschoten gevaarlijk.

Weg kwijt

Na een afgekeurde goal van VVV wegens hands, halverwege de eerste helft, raakte de ploeg van trainer Rick Kruys de weg kwijt. Dat leidde tot de 0-1, gevolgd door de 0-2, waarbij Lauwers opzichtig onder een voorzet doorging.

Vrijwel direct na rust gooide VVV-Venlo met de 0-3 de wedstrijd in het slot. Volendam kwam dankzij Veerman en invaller Daniël Beukers in de slotfase terug tot 2-3, maar de gelijkmaker bleef, mede dankzij de uitstekend keepende Jan de Boer, uit. De 2-4 in de 96e minuut was voor de statistieken. Kruys sprak van een teleurstellend resultaat.

Tekst gaat verder onder het interview met Rick Kruys.

Trainer Rick Kruys: "Teleurstellend" - NH Sport/Edward Dekker

Door de nederlaag komt er een einde aan een serie van vier wedstrijden waarin Volendam tien punten vergaarde. De ploeg zakt naar de negende plaats op de ranglijst. Volgende week gaat Volendam op bezoek bij Vitesse. De kans is groot dat Elvis Manu dan aansluit bij de selectie. "We zijn met hem bezig, ja", aldus Kruys over de aanvaller die al een tijd meetraint en ook op de tribune zat.

De uitwedstrijd van Volendam bij Vitesse kun je uiteraard live volgen bij NH Sport op NH Radio vanaf 19.00 uur op vrijdag 4 oktober. In ons liveblog op nhsport.nl en in de app hoef je niks te missen.