Ga naar Content

Nils Rossen baalt het meeste van 0-0 Telstar tegen Den Bosch: "Nog nooit zo'n kans gemist"

Genoeg vermaak, voldoende kansen, alleen geen doelpunten. Telstar maakte het topploeg FC Den Bosch vanavond bijzonder lastig, maar kreeg niet de beloning die het verdiende. Het bleef in Velsen-Zuid 0-0. Vooral Nils Rossen had er de smoor in. Hij schoot in de tweede helft een opgelegde kans in de tribune. "Gewoon slecht. Ik verneuk de assist van El Kachati. Ik raak 'm te hard, te hoog."  

Nils Rossen vindt dat hij zeker had moeten scoren - NH Sport/Edward Dekker

De middenvelder van Telstar was verreweg de gevaarlijkste man aan de kant van Telstar. Ook Danny Bakker zag een kopbal van dichtbij fabelachtig worden gepakt door Den Bosch-keeper Mees Bakker. Zakaria Eddahchouri en de sterk spelende Youssef El Kachati rammelden eveneens aan de Bossche poort. Die bleef echter gesloten.

Lat

Aan de overzijde ontsnapte Telstar na een redding van doelman Ronald Koeman jr. op het schot van Byron Burgering; de bal viel daarna op de bovenkant van de lat. Het was de beste kans voor de gasten.

Trainer Anthony Correia vond dat zijn ploeg een goede wedstrijd had gespeeld. Over de gemiste kansen van Rossen zei hij: "Dat is echt een geweldige speler. Die moet niet in zak en as gaan zitten. Ik ben supertrots op wat hij hier neerzet als één van de jongsten van de groep."

Tekst gaat verder onder het interview met Anthony Correia.

Telstar-trainer Anthony Correia: "Goede wedstrijd gespeeld" - NHSport/Edward Dekker

Telstar bezet na het gelijkspel de vijfde plaats in de eerste divisie met twaalf punten uit acht wedstrijden. FC Den Bosch heeft zeventien punten en deelt de koppositie met Excelsior.

Blessure Kharchouch

Reda Kharchouch ontbrak tegen Den Bosch vanwege een blessure. "Hoe erg het is, weet ik niet. Ik kon hem vandaag niet inzetten en heb verder de dokter nog niet gesproken", aldus Correia. "Gisteren ging hij geblesseerd van de training en ik hoop dat hij volgende week wel weer inzetbaar is. Ik denk dat we met hem vandaag een resultaat hadden kunnen boeken. Dit was echt een wedstrijd voor hem."

Vrijdag 4 oktober gaat Telstar op bezoek bij Jong FC Utrecht. Uiteraard is dat duel live te horen op NH Radio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52