Ga naar Content

Amateurs Kolping Boys juichen om bekerloting tegen FC Groningen, maar moeten uitwijken

Voor de supporters van Kolping Boys zijn het mooie tijden. De club uit Oudorp werd dit weekend in de KNVB-beker aan FC Groningen gekoppeld. Toch is de kans klein dat Kolping de wedstrijd tegen de eredivisionist op het eigen complex mag spelen. "We krijgen normaal 2.000 tot 3.000 mensen gedurende het hele weekend, maar we verwachten tegen Groningen 3.000 tot 4.000 mensen op het complex. Dat is helaas teveel", denkt voorzitter Erik Burger. 

Kolping Boys blij met FC Groningen als tegenstander in de KNVB-beker - NH Sport/Edward Dekker

Burger, die sinds 2021 de voorzitter is, spreekt desondanks van een 'mijlpaal'. "Het is voor het eerst dat we het hoofdtoernooi van de KNVB-beker hebben gehaald. Er zit natuurlijk een groot verschil in verwachtingen tussen ons en FC Groningen. Maar in het voetbal is niks onmogelijk, want Hercules versloeg vorig jaar Ajax." 

"We hebben al contact met de veiligheidsregio", vervolgt Burger. "Er is natuurlijk een veiligheidsprotocol voor dit soort wedstrijden. We zouden deze wedstrijd kunnen uitbesteden aan een ander complex of stadion. Helaas is hier spelen op dit moment een no-go. Ons complex is te beperkt." AZ, FC Volendam en Telstar zijn volgens de voorzitter opties om te gaan spelen. 

Tekst gaat verder onder de video.

Voorzitter Erik Burger van Kolpig Boys - NH Sport/Edward Dekker

Trainer Rob Klanker kan zijn geluk niet op. "Of je wil een ploeg uit de vierde divisie of een aansprekende naam als FC Utrecht, Heerenveen, FC Volendam of FC Groningen. Als je er daar dan eentje van loot, is dat mooi. Het gevoel dat er een stunt in zit, moet je altijd hebben."

Dat klinkt simpel, maar qua resultaten in de competitie zit het dit seizoen tegen voor de gepromoveerde ploeg. Ze staan laatste in de vierde divisie met slechts een punt uit zes wedstrijden. "Het gevoel is steeds beter. Dat hebben we tegen de Ajax Amateurs bewezen met twee goals in de absolute slotfase. Groningen zal dus tot het einde scherp moeten zijn", grapt Klanker. 

Telst gaat verder onder de video.

Kolping Boys-trainer Rob Klanker - NH Sport/Edward Dekker

App ontploft

"Onze groepsapp is na de loting ontploft met appjes. Ajax speelt volgende week zondag in eigen huis tegen Groningen, dus we proberen met de hele selectie daarheen te gaan. Dan kunnen we de zwakke plekken goed analyseren."

"Het is altijd jammer als je niet op je eigen complex kan spelen", weet Klanker. "Dat is het mooiste wat er is, Groningen zal het dan ook een stuk lastiger hebben. Op dit moment zijn we met AZ in gesprek. Dat is een mooie club waar we graag mee willen samenwerken."

Het is nog niet zeker op welke dag de bekerwedstrijd wordt gespeeld. Wel is duidelijk dat het  dinsdag 29 oktober, woensdag 30 oktober of donderdag 31 oktober wordt. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52