Ga naar Content

Man met mes bedreigd door drie jongeren op fatbike

Een man is is zondagnacht op de IJweg in Hoofddorp door drie jongeren op een fatbike bedreigd met een mes. Volgens de politie was het drietal van plan hem te beroven. Het slachtoffer raakte lichtgewond. 

Straatrover met mes - Foto: AdobeStock

De man fietste die nacht rond 5.30 uur over de IJweg richting Nieuw-Vennep. Tussen de Nieuwe Bennebroekerweg en de Noordelijke Randweg werd hij ingehaald door het drietal. Ze dwongen hem te stoppen en dreigden met een mes. 

Na een korte worsteling wist het slachtoffer te ontkomen. Hij raakte daarbij wel lichtgewond. Zijn belagers fietsten weg in de richting van Hoofddorp. Het slachtoffer liet zich aan zijn verwondingen behandelen in het ziekenhuis. 

De politie komt graag in contact met mensen die die nacht iets verdachts hebben gezien of camerabeelden van de omgeving hebben. Van de drie verdachten - die tussen de 16 en 18 jaar oud worden geschat - is een uitgebreid signalement bekend. 

Trainingspak en Nike-schoenen

Het gaat om twee lichtgetinte jongens die met een buitenlands accent spreken, waarvan er één een lichtblauw trainingspak van Lacoste en zwarte Nike Airforce schoenen droeg. De jongen heeft kort zwart opgeschoren haar en een kleine snor.

De ander droeg een zwarte hoodie met grote witte letters daarop en een gescheurde spijkerbroek met witte verfspetters en zwarte New Balance schoenen. De derde jongen is blank, heeft blond haar en droeg een bodywarmer en witte Nike Airforce schoenen.

Vorige week ook straatroof

Een week geleden vond een zelfde soort incident plaats aan de Redenburgsingel in Hoofddorp. Ook toen probeerden drie jongens op fietsen een tiener onder bedreiging van een mes te beroven. Een voorbijganger schoot het slachtoffer te hulp, waardoor hij zijn spullen uiteindelijk weer terugkreeg. Ook van deze verdachten is een signalement verspreid.

Rectificatie

In een eerdere versie van dit artikel was sprake van een minderjarig slachtoffer. Dat blijkt onjuist, laat de politie aan NH weten. De exacte leeftijd geeft de politie niet prijs, maar het gaat om een volwassen persoon. 

Meer over straatroven in Hoofddorp